Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Aktivistka s trnovou korunou narušila mši ve Svatém Vítu

Domácí zpravodajství

Aktivistka s trnovou korunou narušila mši ve Svatém Vítu

ČTK / 16. 10. 2018 20:10

Aktivistka Aneta Petani dnes narušila mši, kterou v katedrále svatého Víta na Pražském hradě sloužil kardinál Dominik Duka. Vadí jí výroky katolického kněze Petra Piťhy o homosexuálech a jeho výklad Istanbulské úmluvy. Kritizuje také to, že se za Piťhu postavil Duka.

Ze světa

Papež František svatořečil papeže Pavla VI. a zavražděného arcibiskupa Romera

ČTK, red. / 15. 10. 2018 0:27

Papež František svatořečil papeže Pavla VI. a zavražděného arcibiskupa Romera Papež František dnes na vatikánském Svatopetrském náměstí prohlásil svatými sedm lidí včetně dvou výrazných osobností římskokatolické církve minulého století - papeže Pavla VI. a salvadorského arcibiskupa Óscara Romera zavražděného v roce 1980 během občanské války ve středoamerické zemi. Oba muži podle agentury AP současnou hlavu katolické církve silně ovlivnili.

Domácí zpravodajství

Soud zatím nezačal projednávat žaloby křesťanů z Číny kvůli azylu

ČTK / 14. 10. 2018 22:39

Soud zatím nezačal projednávat žaloby křesťanů z Číny kvůli azylu Žaloby 70 čínských křesťanek a křesťanů na ministerstvo vnitra kvůli zamítnutí jejich žádosti o azyl soudy zatím nezačaly projednávat. První plánované líčení se odročilo. Na tiskové konferenci to dnes řekli zástupci Ekumenické rady církví ČR, která přijetí křesťanských uprchlíků z Číny podporuje.

Ze světa

Papež František přijal rezignaci washingtonského arcibiskupa Wuerla

ČTK / 13. 10. 2018 18:36

Papež František přijal rezignaci washingtonského arcibiskupa Wuerla Papež František v pátek přijal rezignaci kardinála Donalda Wuerla z pozice washingtonského arcibiskupa. Sedmasedmdesátiletý Wuerl čelil kritice poté, co letos vyšla zpráva komise velké poroty ve státě Pensylvánie, ve které byl kritizován za způsob řešení případů sexuálního zneužívání kněžími během svého působení v Pittsburghu.

Domácí zpravodajství

Výstava ukazuje století vztahu katolíků a českého státu

ČTK / 13. 10. 2018 18:01

Výstava ukazuje století vztahu katolíků a českého státu Století vztahu katolické církve a Československa připomíná výstava, která je až do 18. října k vidění ve františkánském klášteře při kostele Panny Marie Sněžné v centru Prahy. Výstava odkrývá pět klíčových období posledních 100 let.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)