Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Duchovní služba v armádě vznikla před 20 lety, výročí připomíná výstava

Domácí zpravodajství

Duchovní služba v armádě vznikla před 20 lety, výročí připomíná výstava

ČTK / 19. 6. 2018 17:41

Výročí 20 let od obnovení duchovní služby v české armády připomíná panelová výstava před generálním štábem na Vítězném náměstí v Praze. V novodobé historii prošlo českou armádou 50 vojenských kaplanů z různých církví. Duchovní služba byla do české armády znovu zavedena v roce 1998.

Domácí zpravodajství

Představitelé ERC a ČBK běželi se žlutou stužkou na pomoc vězňům

Ekumenickarada.cz/red / 19. 6. 2018 16:26

Představitelé ERC a ČBK běželi se žlutou stužkou na pomoc vězňům Ve čtvrtek 13. června se v Praze konal další ročník Pražské štafety v rámci běžeckého seriálu RunCzech. V jeho rámci se konal také již třetí ročník Běhu se žlutou stužkou s podtitulem „Uteč předsudkům“, který upozorňuje na problematiku lidí vracejících se na svobodu po výkonu trestu. Zúčastnilio se ho i představitelé Ekumenické rady církví a Tiskového odboru České biskupské konference.

Domácí zpravodajství

Prosím podpořte provoz portálu Christnet.eu

ČTK / 18. 6. 2018 9:14

Prosím podpořte provoz portálu Christnet.eu Děkujeme za Vaši finanční podporu provozu magazínu Christnet prostřednictvím transparentního účtu bez bankovních poplatků č. 2900316130/2010. Také nás můžete podpořit prostřednictvím aplikace Darujme.cz. Platby editorům a autorům článků vycházejí měsíčně zhruba na deset tisíc korun. Přes dva tisíce platíme každý měsíc i za zpravodajský servis ČTK. Aktuálně jsou na účtu necelé dva a půl tisíce korun, které nepokryjí náklady na měsíční provoz. Prosíme Vás tedy o podporu.

Ze světa

Muslimové po celém světě slaví konec ramadánu. Tisíce i v Moskvě, v New Yorku mají děti prázdniny

ČTK, red. / 17. 6. 2018 18:59

Muslimové po celém světě slaví konec ramadánu. Tisíce i v Moskvě, v New Yorku mají děti prázdniny Po postním měsíci ramadánu několik tisíc palestinských věřících v sobotu v Pásmu Gazy pokleklo na modlitební koberečky nedaleko hraničního plotu s Izraelem. Připojili se k milionům muslimů po celém světě, kteří slaví začátek třídenního svátku íd al-fitr. K oslavě svátku se sešlo i patnáct tisíc muslimů v Moskvě. V New Yorku mají podle českého faráře Andrew Stehlika, který zde již léta žije, všechny děti bez rozdílu vyznání prázdniny, podobně jako je tomu během oslav největších křesťanských i židovských svátků.

Domácí zpravodajství

Na nové varhany ve sv. Vítu se již sebralo 63 milionů, 84 procent ceny

ČTK / 16. 6. 2018 18:06

Na nové varhany ve sv. Vítu se již sebralo 63 milionů, 84 procent ceny Pro nové varhany do katedrály svatého Víta v Praze už jsou vyrobeny dvě pětiny píšťal z několika tisíců a ve veřejné sbírce se vybralo přes 63 milionů korun, tedy 84 procent stanovené sumy. Koncem roku se začnou vyrábět největší píšťaly vážící stovky kilogramů.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)