Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Taizé navštíví v létě desetitisíce mladých. Papež se pak v Ženevě setká ve čtvrtek s bratrem Aloisem

Ze světa

Taizé navštíví v létě desetitisíce mladých. Papež se pak v Ženevě setká ve čtvrtek s bratrem Aloisem

media@taize.fr /mn / 15. 6. 2018 10:09

Od konce června do začátku září budou mezinárodní setkání mladých ve francouzském Taizé (Saône-et-Loire) nejpočetnější. Vždy od neděle do následující neděle se budou mladí, povětšinou křesťané, účastnit společných aktivit: modliteb, sdílení ve skupinkách, workshopů, praktických úkolů. Představený komunity bratr Alois bude pak v Ženevě během návštěvy papeže Františka Světové rady církví 21. června.

Ze světa

Průzkum: Trump má větší podporu v Izraeli než mezi Židy v USA

ČTK / 15. 6. 2018 10:11

Průzkum: Trump má větší podporu v Izraeli než mezi Židy v USA Izraelci a Židé žijící v USA se neshodují v názoru na politiku amerického prezidenta Donalda Trumpa. Vyplývá to z průzkumu veřejného mínění, který o víkendu zveřejnil Americký židovský výbor (AJC). Podle něj souhlasí 77 procent Izraelců s Trumpovou politikou vůči Izraeli, ale v USA ji schvaluje jenom 34 procent tamních Židů. Naprosto s Trumpem nesouhlasí v Izraeli deset procent lidí, zatímco mezi americkými Židy je to 57 procent osob.

Domácí zpravodajství

Na Švédských šancích bude vysvěcen kříž na památku obětí poválečného masakru karpatských Němců

ČTK / 14. 6. 2018 22:42

Na Švédských šancích bude vysvěcen kříž na památku obětí poválečného masakru karpatských Němců Na kopci zvaném Švédské šance u Přerova, kde se odehrál v polovině června 1945 poválečný masakr karpatských Němců, bude tuto neděli slavnostně vysvěcen obří kovaný kříž. Memento z dílny uměleckého kováře Jiřího Jurdy bude lidem připomínat 267 obětí zřejmě nejhorší msty na německy mluvícím obyvatelstvu v poválečném Československu. Kříž je symbolicky prostřílen a zdobí ho trnová koruna. Jeho odhalení bude součástí vzpomínkové akce i společné modlitby.

Ze světa

Papež přijal rezignaci tří biskupů kvůli zneužívání dětí v Chile

ČTK / 13. 6. 2018 10:40

Papež přijal rezignaci tří biskupů kvůli zneužívání dětí v Chile Papež František přijal rezignaci prvních třech z více než třicítky chilských biskupů, kteří minulý měsíc dali své funkce k dispozici kvůli zneužívání mladistvých chilskými kněžími koncem minulého století a krytí těchto činů představiteli chilské katolické církve. V pondělí o tom informovalo Tiskové středisko Svatého stolce.

Ze světa

Konference evropských církví zvolila nové vedení. Ve výboru je i český zástupce

ERC / 10. 6. 2018 15:13

Konference evropských církví zvolila nové vedení. Ve výboru je i český zástupce V srbském Novém Sadu zasedá valné shromáždění Konference evropských církví. Nejvyšší orgán této ekumenické organizace se schází jednou za 5 let.  V pondělí 4. 6. byl zvolen nový předseda – alsaský evangelický farář Christian Krieger. Kromě předsedy byli zvoleni i dva místopředsedové a 17 členů Řídícího výboru, mezi kterými se nachází také jeden český zástupce Petr Kratochvíl z Českobratrské církve evangelické, který byl společně nominován všemi šesti českými církvemi v KEKu. Mezi náhradníky byl pak zvolen Petr Jan Vinš současný generální sekretář Ekumenické rady církví v ČR.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)