Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Zemřel známý baptistický kazatel Billy Graham, duchovní rádce 12 amerických prezidentů

Ze světa

Zemřel známý baptistický kazatel Billy Graham, duchovní rádce 12 amerických prezidentů

ČTK/red / 21. 2. 2018 17:06

 Ve věku 99 let dnes zemřel známý americký baptistický kazatel Billy Graham, který působil jako duchovní poradce prezidentů Spojených států. O Grahamově skonu informoval jeho mluvčí Jeremy Blume. Kazatel zemřel ráno místního času (odpoledne SEČ) ve svém domě v Montreatu v Severní Karolíně.

Domácí zpravodajství

Ministerstvo vnitra zamítlo většinu žádostí čínských křesťanů o azyl

ČTK/Respekt / 21. 2. 2018 15:13

Ministerstvo vnitra zamítlo většinu žádostí čínských křesťanů o azyl Ministerstvo vnitra si ve středu pozvalo skupinu více než čtyřiceti žadatelů a ústně jim tlumočilo verdikt. Žádost o azyl podle informací Respektu dostalo osm z nich, ostatním ji zamítlo.  Vnitro je považuje za bezpečnostní riziko: panuje obava, že jde o cílenou migraci a že budou komunikovat s cizími bezpečnostními složkami.

Ze světa

Nigerijský biskup Okpaleke abdikoval. Diecéze ho nepřijala kvůli odlišné etnické příslušnosti

radVat / 21. 2. 2018 10:29

Nigerijský biskup Okpaleke abdikoval. Diecéze ho nepřijala kvůli odlišné etnické příslušnosti Papež František přijal abdikaci na úřad biskupa nigerijské diecéze Ahiara. Mons. Peter Ebeke Okpaleke. Tak vyřešil situaci vzniklou těsně po jeho jmenováním před šesti roky, kdy prakticky veškerý klérus, mužské i ženské řehole jeho jmenování nepřijaly a bojkotovaly jeho pastýřskou službu. Důvodem byla skutečnost, že biskup Okpaleke nepochází z většinového etnika Mbaise

Ze světa

Papež Pavel VI. má být letos prohlášen za svatého

ČTK,red / 21. 2. 2018 10:00

Papež Pavel VI. má být letos prohlášen za svatého Bývalý papež Pavel VI., který v roce 1968 odsoudil vstup vojsk Varšavské smlouvy do Československa, bude v letošním roce prohlášen za svatého. Rozhodl o tom současný papež František. Pavel VI., který stál v čele římskokatolické církve v letech 1963 až 1978, se zasloužil o její větší otevírání světu v pokoncilní době, například iniciováním dialogu se světskou společností či jinými církvemi.

Domácí zpravodajství

„Ateista“ Vopěnka napsal Biblické příběhy pro nevěřící děti

ČTK / 21. 2. 2018 9:56

„Ateista“ Vopěnka napsal Biblické příběhy pro nevěřící děti Martin Vopěnka, který se sám označuje za „nevěřícího“ autora, napsal knihu Biblické příběhy pro nevěřící děti, kterou chce zejména mládeži připomenout kořeny evropské civilizace. Publikace s moderními popartovými ilustracemi Jiřího Votruby vyjde 15. března spolu s dalšími čtrnácti novinkami v rámci Velkého knižního čtvrtku.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)