Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Zemanova přímluva za Duku svědčí podle historika Šebka o propojení moci

Domácí zpravodajství

Zemanova přímluva za Duku svědčí podle historika Šebka o propojení moci

ČTK / 16. 2. 2018 16:26

Zamýšlená výzva prezidenta Miloše Zemana papeži Františkovi, aby prodloužil mandát kardinálu Dominiku Dukovi, je potvrzením propojení kardinála na politickou moc. 

Domácí zpravodajství

Zemřel literární kritik, historik, spisovatel a vysokoškolský pedagog Jaroslav Med

cirkev.cz, red. / 16. 2. 2018 13:58

Zemřel literární kritik, historik, spisovatel a vysokoškolský pedagog Jaroslav Med Ve středu 14. února zemřel literární kritik, historik, spisovatel a vysokoškolský pedagog Jaroslav Med. O úmrtí informovala Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy v Praze, kde doc. Med působil na Ústavu dějin křesťanského umění.

Domácí zpravodajství

Zeman chce požádat papeže o prodloužení Dukova mandátu

ČTK / 15. 2. 2018 21:28

Zeman chce požádat papeže o prodloužení Dukova mandátu Prezident Miloš Zeman se obrátí na papeže Františka s žádostí, aby prodloužil mandát kardinálu Dominiku Dukovi. Zeman to dnes řekl v rozhovoru v TV Barrandov. Prezident považuje Duku za výraznou osobnost a vlastence. Skupinu českých katolíků, kteří sepsali dopis žádající papeže o to, aby Dukovi mandát neprodlužoval, označil prezident za „pisklouny“.

Domácí zpravodajství

Na konferenci o politickém (ne)klidu v Evropě vystoupil Halík nebo bývalý předseda německého sněmu

Vlastní zpráva / 14. 2. 2018 15:19

Na konferenci o politickém (ne)klidu v Evropě vystoupil Halík nebo bývalý předseda německého sněmu V Praze se ve dnech 9.-11.2. konala konference Sdružení Ackermann-Gemeinde. S úvodní přednáškou Politický (ne)klid v současné Evropě – máme být (ne)klidní? vystoupil prof. Norbert Lammert, bývalý předseda spolkového sněmu a předseda Konrad-Adenauer-Stiftung. Nedělní téma určovala přednáška Křesťané dnes: naše angažmá pro klidnou Evropu Prof. Tomáše Halíka.

Domácí zpravodajství

Postní dobu zahájí v Praze u Salvátora tradiční Popelec umělců

Vlastní zpráva / 14. 2. 2018 9:45

Postní dobu zahájí v Praze u Salvátora tradiční Popelec umělců  Akademická farnost Praha společně s Centrem teologie a umění při KTF UK pořádá dnes tradiční Popelec umělců. Popelec umělců“ – setkání, které se poprvé uskutečnilo v r. 1996 ve studentském kostele Nejsvětějšího Salvátora a v divadle Na zábradlí, navazuje na západoevropskou tradici vzniklou před devadesáti lety v Paříži při bohoslužbách za umělce padlé během 1. světové války.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)