Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Průzkum: 66 procent dotázaných se vyslovilo pro zdanění peněžité části církevních restitucí

Domácí zpravodajství

Průzkum: 66 procent dotázaných se vyslovilo pro zdanění peněžité části církevních restitucí

Vlastní zpráva / 25. 11. 2017 22:58

Dvě třetiny lidí souhlasí s případným zdaněním peněžité části církevních restitucí. Proti je čtvrtina dotázaných. Nejčastěji se zdaněním náhrad nesouhlasí lidé s vyšším vzděláním a voliči KDU-ČSL. Významně více podporují zdanění peněžitých částí restitucí voliči ANO, SPD a také lidé, kteří volili Miloše Zemana v prezidentské volbě, vyplývá to z průzkumu, který pro Český rozhlas udělala agentura Median v půlce listopadu.

Ze světa

Islamisté povraždili 305 věřících v mešitě na Sinaji. Český internet mlčí

ČTK, red. / 25. 11. 2017 8:40

Islamisté povraždili 305 věřících v mešitě na Sinaji. Český internet mlčí Páteční  útok radikálů na mešitu na severu Sinajského poloostrova si vyžádal životy 235 lidí (úřady později navýšili počet mrtvých na 305, je mezi nimi 27 dětí) a přes 100 osob utrpělo zranění. Informovala o tom egyptská státní televize a agentura MENA. Jak uvedla agentura AP, jde o nejbrutálnější útok na egyptské civilisty a nejtragičtější útok na mešitu v zemi. Svatostánek byl napaden v době poledních modliteb. Státníci vyjadřují Egyptu soustrast, česká media útoku velkou pozornost nevěnují a lidé na sociálních  sítích solidaritu příliš nevyjadřují.

Ze světa

Pravoslavní přinesli Putinovi milion podpisů pro zákaz potratů

ČTK / 23. 11. 2017 23:37

Pravoslavní přinesli Putinovi milion podpisů pro zákaz potratů Pravoslavní aktivisté přivezli do kanceláře ruského prezidenta Vladimira Putina archy s více než milionem podpisů pod peticí, aby v Rusku zakázal potraty. "Desítky lidí vytvořily živý řetěz se stovkou krabic s podpisy v rukou. Krabice byly ozdobeny dětskými kresbami a na každé byl název regionu," vylíčil server Newsru.com.

Ze světa

Papež František odletí v neděli večer do Barmy. V Bangladéši navštíví pronásledované Rohingy

Vlastní zpráva / 23. 11. 2017 11:08

Papež František odletí v neděli večer do Barmy. V Bangladéši navštíví pronásledované Rohingy Papež František se během cesty do Barmy (Myanmaru) setká i s vrchním velitelem barmské armády a posléze v Bangladéši se zástupci rohingských uprchlíků. O rozšíření programu návštěvy Barmy a Bangladéše, kterou papež vykoná příští týden, dnes informoval mluvčí Vatikánu Greg Burke

Ze světa

Papež František navštíví příští rok Litvu, Lotyšsko a Estonsko. O Česku zatím neuvažuje

ČTK, red. / 23. 11. 2017 9:07

Papež František navštíví příští rok Litvu, Lotyšsko a Estonsko. O Česku zatím neuvažuje Papež František navštíví příští rok Litvu, Lotyšsko a Estonsko. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na prezidentské úřady těchto tří zemí. Tři pobaltské země slaví příští rok 100. výročí vyhlášení nezávislosti.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)