Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Volby jako příležitost: evangelíci vyzývají k volební účasti

Domácí zpravodajství

Volby jako příležitost: evangelíci vyzývají k volební účasti

e-cirkev.cz /red. / 18. 10. 2017 12:38

Synod Českobratrské církve evangelické přijal již letos v květnu slovo k volbám a to jak k blížícím se parlamentním, tak k volbám prezidenta republiky. Synodní senior ČCE Daniel Ženatý pak v krátkém videu vyzval k aktivní volební účasti.

Ze světa

Otázka anglického jazyka rozděluje kamerunskou církev. Biskupství varuje před genocidou

La Croix Africa / 17. 10. 2017 13:38

Otázka anglického jazyka rozděluje kamerunskou církev. Biskupství varuje před genocidou Násilnosti, které otřásly 1. října anglofonním západním Kamerunem, byly reakcí na symbolické vyhlášení nezávislosti. Uvnitř episkopátu však vyvolaly rozdílné reakce. Biskupství v Bamendě, kam anglicky mluvící region spadá, rovněž hovoří o „genocidě“ a „etnické čistce“. Toto stanovisko se však Národní kamerunská biskupská konference (CENC) v následujících dnech snažila zjemnit.

Ze světa

Papež nepřímo kritizoval USA, že vystoupily z dohody o klimatu. Mluvil i o zranitelnosti migrantů

ČTK, rad.vat. ,red. / 17. 10. 2017 9:16

Papež nepřímo kritizoval USA, že vystoupily z dohody o klimatu. Mluvil i o zranitelnosti migrantů Papež František v pondělí nepřímo kritizoval Spojené státy za to, že vystoupily z pařížské dohody o ochraně klimatu. Jeho projev v římském sídle Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) si vyslechli ministři zemědělství a diplomaté zemí G7.

Ze světa

Papež František svatořečil 35 lidí, převážně mučedníky z Ameriky

ČTK / 17. 10. 2017 9:12

Papež František svatořečil 35 lidí, převážně mučedníky z Ameriky Papež František při nedělní bohoslužbě na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu svatořečil 35 lidí. Je mezi nimi i 30 osob, které byly zavražděny při pronásledování katolíků v Brazílii v 17. století. Mezi dalšími svatořečenými byli tři lidé z Mexika, označovaní za dětské mučedníky z Tlaxcaly. Poslední dva svatořečení jsou dva evropští kněží.

Domácí zpravodajství

Biskup Holub se distancoval od předvolebních článků v časopisu RC Monitor

Vlastní zpráva / 13. 10. 2017 20:41

Biskup Holub se distancoval od  předvolebních článků v časopisu RC Monitor Články podle něj například v některých pasážích překračují hranice, které křesťanství jasně dělí od štvavé a nenávistné ideologie. Holub zpochybnil i komentář, který věřícím voličům doporučuje vybrat strany prosazující odklon od Evropské unie. Plzeňský biskup své výhrady vůči článkům adresoval otevřeným dopisem šéfredaktorce, redakční radě a teologickému poradci časopisu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 129)