Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Somálská studentka prohrála spor se školou o zákaz nošení hidžábu

Domácí zpravodajství

Somálská studentka prohrála spor se školou o zákaz nošení hidžábu

ČTK / 20. 9. 2017 8:30

Soud v úterý zamítl odvolání somálské dívky, která se žalobou domáhala po střední zdravotnické škole omluvy a 60.000 korun za údajný zákaz nošení muslimského šátku hidžábu. Rozhodnutí je pravomocné. Podle odvolacího senátu je v sekulárním Česku nutno chránit právo být bez vyznání stejně jako právo náboženství vyznávat. Rozhodnutí si přišly vyslechnout desítky odpůrců islámu.

Domácí zpravodajství

Ústavní soud se zastal pastorační asistentky ve sporu o výpověď z práce

ČTK, red. / 20. 9. 2017 8:25

Ústavní soud se zastal pastorační asistentky ve sporu o výpověď z práce Ústavní soud (ÚS) se zastal ženy, která pracovala pro Arcibiskupství pražské jako pastorační asistentka. Domáhala se určení neplatnosti výpovědi. Soudy ale po dlouhém procesu dospěly k závěru, že se sporem nemohou zabývat s ohledem na autonomii církve, která si sama spravuje své vnitřní záležitosti.

Ze světa

Ve Varšavě obnovují největší židovský hřbitov v Evropě

ČTK / 19. 9. 2017 9:07

Ve Varšavě obnovují největší židovský hřbitov v Evropě Mladí dobrovolníci z několika zemí za pomoci sekyr, hrábí a zahradnických nůžek čistí ve Varšavě největší židovský hřbitov v Evropě, který byl desítky let téměř ponechán svému osudu. Hřbitov, svědek někdejší velikosti židovské komunity ve Varšavě, byl zřízen v roce 1806 a rozkládá se na ploše 33,5 hektaru. Pohřbeno tu je na 250.000 lidí.

Ze světa

Polští církevní vůdci kritizují vládu. Většina církve ale mlčí nebo souhlasí

ČTK, red. / 18. 9. 2017 11:33

Polští církevní vůdci kritizují vládu. Většina církve ale mlčí nebo souhlasí Někteří církevní vůdci včetně arcibiskupa Wojciecha Polaka dali v posledních týdnech najevo, že jim vadí kontroverzní kroky vlády strany Právo a spravedlnost (PiS) kritizované opozicí či Evropskou unií. Mnoho Poláků to chápe jako kritiku strany, která za svůj předloňský úspěch částečně vděčí i podpoře církve.

Domácí zpravodajství

Pražští zastupitelé odmítli umístění Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí

ČTK, red. / 15. 9. 2017 7:46

Pražští zastupitelé odmítli umístění Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí Mariánský sloup nebude znovu umístěn na Staroměstském náměstí. Nesouhlas s obnovením sloupu vyjádřili zastupitelé usnesením, které přijali po projednání dvou petic týkajících se vztyčení Mariánského sloupu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)