Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Vymazání křížů v letácích Lidlu lituje i vedení firmy v Německu

Ze světa

Vymazání křížů v letácích Lidlu lituje i vedení firmy v Německu

ČTK / 7. 9. 2017 9:50

Lítost nad tím, že na reklamních letácích diskontu Lidl na "řecký týden" byly vyretušovány kříže z kopulí ortodoxních chrámů na řeckém ostrově Santorini, vyjádřilo vedení firmy v německém Neckarsulmu. "Je nám velice líto, že aktuální design (obalu) vyvolal nespokojenost. Není za tím žádný špatný úmysl," uvedla podle agentury DPA Isabela Lehmannová, zastupující vedení firmy.

Ze světa

Vatikán prohlásil Matku Terezu svatou patronkou Kalkaty

ČTK, red. / 7. 9. 2017 9:45

Vatikán prohlásil Matku Terezu svatou patronkou Kalkaty Vatikán prohlásil Matku Terezu svatou patronkou arcidiecéze indické Kalkaty. Stalo se tak při středeční bohoslužbě v Kalkatě, kde zasvětila život péči o nejchudší z chudých. Informovala o tom agentura AP. Svatou patronkou Kalkaty se Matka Tereza stala rok poté, co ji papež František prohlásil za svatou.

Ze světa

BBC: V Británii je poprvé většina lidí bez náboženské víry, u mladých lidí dokonce dvě třetiny

ČTK / 4. 9. 2017 21:40

BBC: V Británii je poprvé většina lidí bez náboženské víry, u mladých lidí dokonce dvě třetiny V Británii se vůbec poprvé více než nadpoloviční většina lidí nehlásí k žádné náboženské víře. Čím jsou mladší, tím je jich více. Loni podle britského Národního centra pro sociální výzkum uvedlo 53 procent lidí, že jsou bez víry.

Domácí zpravodajství

Plzeňské církevní gymnázium zahájilo školní rok v kostele

ČTK / 4. 9. 2017 20:44

Plzeňské církevní gymnázium zahájilo školní rok v kostele Více než 500 studentů, z toho 60 nových, zahájilo dnes v kostele dominikánů s učiteli nový školní rok Církevního gymnázia Plzeň. Škola, o kterou je dlouhodobě velký zájem, byla založena před 25 lety.

Domácí zpravodajství

Vláda schválila zprávu o zájmu pořádat v ČR Světové dny mládeže

ČTK / 4. 9. 2017 20:15

Vláda schválila zprávu o zájmu pořádat v ČR Světové dny mládeže Vláda dnes schválila informaci ministerstva kultury, že se Česko bude ucházet o pořádání Světových dnů mládeže v roce 2022. Na twitteru o tom informoval mluvčí kabinetu Martin Ayrer. Světové dny mládeže organizuje katolická církev a setkávají se při nich křesťané z celého světa. Akce se tradičně účastní také papež.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)