Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Islámský stát vyhrožuje Římu a papeži Františkovi

Ze světa

Islámský stát vyhrožuje Římu a papeži Františkovi

ČTK / 28. 8. 2017 0:51

Teroristé z organizace Islámský stát (IS) na novém videu pohrozili útoky papeži Františkovi a Římu. Podle státního sekretáře Vatikánu kardinála Pietra Parolina je video znepokojující zejména kvůli nenávisti, kterou obsahuje. Bezpečnostní opatření ve Vatikánu jsou ale už delší dobu na vysoké úrovni, řekl Parolin novinářům.

Domácí zpravodajství

Biskup Tomáš Holub oslavil 50. narozeniny poutní bohoslužbou k sv. Bartoloměji

Vlastní zpráva / 28. 8. 2017 0:44

Biskup Tomáš Holub oslavil 50. narozeniny poutní bohoslužbou k sv. Bartoloměji Plzeňský biskup Tomáš Holub oslavil 16. srpna jubilejní 50. narozeniny. 24. srpna celebroval v katedrále sv. Bartoloměje poutní bohoslužbu spojenou s poděkováním za dar života.

Domácí zpravodajství

Vsetín přivítá křesťanský festival United. Začíná i Otevřeno Jimramov na Vysočině

Vlastní zpráva / 22. 8. 2017 10:44

Vsetín přivítá křesťanský festival United. Začíná i  Otevřeno Jimramov na Vysočině Město Vsetín opět přivítá křesťanský multižánrový festival United. Letos jde o jeho sedmý ročník, loni festival přilákal přes 4000 lidí. V pátek pak začíná festival Otevřeno Jimramov na Vysočině, který je populární zejména mezi evangelíky, ale je "Otevřeno" pro každého.

Domácí zpravodajství

LGBT+ katolíci slavili eucharistickou bohoslužbu. Kardinál nevidí důvody pro speciální pastoraci

Vlastní zpráva / 22. 8. 2017 10:08

LGBT+ katolíci slavili eucharistickou bohoslužbu. Kardinál nevidí důvody pro speciální pastoraci V neděli 20. srpna se v komunitním centru Život 90 v Praze sešlo kolem 40 osob obojího pohlaví, včetně rodičů s dětmi, kteří se rozhodli slavit eucharistii pro křesťany hlásící se k menšinových erotických preferencím označovaným jako lesby, gayové, bisexuálové, transsexuálové, transgender a další. Kardinál Dominik Duka OP pak na otevřený dopis od LGBT katolíků uvedl, že pověření k duchovní správě či pastoraci pro tuto skupinu křeštanů nevidí jako reálné.

Domácí zpravodajství

Novým ředitelem Sekce pro mládež ČBK byl jmenován Kamil Strak

Vlastní zpráva / 20. 8. 2017 23:34

Novým ředitelem Sekce pro mládež ČBK byl jmenován Kamil Strak Strak, který vystřídá dosavadního ředitele P. Jana Balíka, se funkce ujme 1. října 2017. Změna byla oznámena včera při mši v rámci Celostátního setkání mládeže v Olomouci.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)