Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Dnes je Květná neděle, začíná svatý týden před Velikonocemi

Výběr Christnetu

Dnes je Květná neděle, začíná svatý týden před Velikonocemi

čtk/redakce / 20. 3. 2016 10:42

Květnou nedělí, poslední nedělí před Velikonocemi, začíná podle křesťanské církevní tradice pašijový týden. Slavení Květné neděle je doloženo již od sedmého století. Pro křesťany je toto období nejvýznamnějším liturgickým týdnem v roce. Květná neděle je jeho slavnostním úvodem, otevřením brány do Svatého týdne a velikonočních svátků. Od následujícího Zeleného čtvrtka do Velikonoční neděle souvisí liturgie s biblickým zachycením příběhu zatčení, odsouzení, ukřižování a vzkříšení Ježíše Krista.

Ze světa

Papež František založil účet na internetové síti Instagram

ČTK / 19. 3. 2016 12:41

Papež František založil účet na internetové síti Instagram Vatikán včera zprovoznil účet papeže Františka na internetové sociální síti Instagram. Ta se specializuje na sdílení fotografií, zejména takzvaných selfíček, tedy fotek pořízených sebou samým. V průběhu dne měl papež již několik tisíc sledujících fanoušků.

Ze světa

Papežská postsynodální exhortace o rodině vyjde až po Velikonocích

Vlastní zpráva / 18. 3. 2016 22:27

Papežská postsynodální exhortace o rodině vyjde až po Velikonocích Apoštolská exhortace, věnovaná rodině, pravděpodobně vyjde v první polovině dubna, novinářům to dnes oznámil tiskový mluvčí Svatého stolce Federico Lombardi.

Domácí zpravodajství

Hradecký soud vydal benediktinům dva pozemky na Broumovsku

ČTK / 18. 3. 2016 14:48

Hradecký soud vydal benediktinům dva pozemky na Broumovsku Krajský soud v Hradci Králové dnes vydal dvě parcely u Heřmánkovic na Broumovsku Benediktinskému opatství svatého Václava v Broumově. Pozemky benediktinům v rámci církevních restitucí odmítl vydat pozemkový úřad. Dnešní rozsudek není pravomocný.

Domácí zpravodajství

iDnes: Adam B. Bartoš odsouzen za výroky u hrobu A. Hrůzové

ČTK / 16. 3. 2016 17:58

iDnes: Adam B. Bartoš odsouzen za výroky u hrobu A. Hrůzové Předseda ultrapravicové Národní demokracie Adam B. Bartoš a jeho spolustraník Ladislav Zemánek jsou vinni v případě jejich loňských výroků nad hrobem Anežky Hrůzové v Polné na Jihlavsku. Tento týden o tom nepravomocně rozhodla jihlavská soudkyně Tereza Jedličková formou takzvaného trestního příkazu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024
Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)