Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Hnutí pro život ČR: asistovaná reprodukce má nízkou úspěšnost. Léčba neplodnosti se prý nenabízí

Domácí zpravodajství

Hnutí pro život ČR: asistovaná reprodukce má nízkou úspěšnost. Léčba neplodnosti se prý nenabízí

Vlastní zpráva / 30. 11. 2018 10:27

Z aktuálních statistik Ústavu zdravotnických informací a statistiky vyplývá, že v roce 2016 se prostřednictvím technik asistované reprodukce narodilo 4 504 dětí, z nichž 48 % prošlo procesem zmrazení. Průměrná úspěšnost porodit dítě z jednoho cyklu byla 11 %. I přes vysoké náklady asistované reprodukce z veřejného zdravotnictví není podle Hnutí pro život ČR párům, které nemohou počít dítě, nabízena léčba příčin neplodnosti. Toto tvrzení je ale v rozporu s prezentací kliniky Repromeda o léčbě a diagnostice neplodnosti.

Ze světa

Autistický chlapec utekl matce, šel si hrát s papežem

ČTK / 29. 11. 2018 19:51

Autistický chlapec utekl matce, šel si hrát s papežem Argentinský chlapec včera při generální audience, pravidelném setkání papeže s věřícími, utekl matce a šel si hrát s papežem a tahal švýcarského gardistu za rukavici. "Je to Argentinec, neposlouchá," podotkl v žertu prefekt papežského domu Georg Gänswein.

Domácí zpravodajství

Kontroverzní divadelní hra Naše násilí a vaše násilí má stále právní dozvuky

ČTK / 27. 11. 2018 12:35

Kontroverzní divadelní hra Naše násilí a vaše násilí má stále právní dozvuky Od protestů proti inscenacím režiséra Olivera Frljiče na festivalu Divadelní svět v Brně uplynulo půl roku, právní dozvuky ale dosud trvají. Na rozhodnutí čeká žaloba kardinála Dominika Duky. Příznivci hnutí Slušní lidé podali odpor proti pokutám za narušení hry Naše násilí a vaše násilí, která provokativně zobrazovala vztah Západu k islámskému světu.

Domácí zpravodajství

Pražští muslimové mohou přijít o modlitebnu. Soudní exekutor nařídil její dražbu

Deník N / 27. 11. 2018 9:25

Pražští muslimové mohou přijít o modlitebnu. Soudní exekutor nařídil její dražbu Majitel muslimské modlitebny v Praze rok a půl neplatil účty za plyn. Podle Deníku N teď hrozí, že o budovu přijde. Podle právníků je ale postup exekutorky nepřiměřený pokud soudní exekutor vymožení dluhu 22 296 korun rozhodne provést exekuci prodejem nemovitosti v hodnotě těměr deseti milionů.

Domácí zpravodajství

Červená středa podpoří pronásledované pro víru

e-cirkev.cz / 26. 11. 2018 22:52

Červená středa podpoří pronásledované pro víru 28. listopadu se bude poprvé konat Červená středa (Red Wednesday) i v České republice. Iniciativa připomíná osoby pronásledované po celém světě pro jejich víru. Symbolem je rozsvícené červené světlo.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)