Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Novým českým velvyslancem ve Vatikánu bude Václav Kolaja

Domácí zpravodajství

Novým českým velvyslancem ve Vatikánu bude Václav Kolaja

cirkev.cz / 23. 3. 2018 11:16

Na místo Pavla Vošalíka, který ve Vatikánu působil téměř 10 let, nastoupí kariérní diplomat Václav Kolaja. Nový velvyslanec by měl v květnu předat pověřovací listiny papeži Františkovi, píše server cirkev.cz.

Ze světa

Šéf vatikánského oddělení pro komunikaci odstoupil po manipulaci s fotografií papežského dopisu

ČTK, mv. / 21. 3. 2018 16:04

Šéf vatikánského oddělení pro komunikaci odstoupil po  manipulaci s fotografií papežského dopisu Šéf vatikánského oddělení pro komunikaci Dario Viganò dnes rezignoval v souvislosti s kritikou, kterou vyvolala upravená fotografie dopisu bývalého papeže. Ta podle médií a agentur vyznění listu Benedikta XVI. zkreslila. Papež František rezignaci přijal a jeho nástupcem se stal dosavadní tajemník sekretariátu Lucio Adrián Ruiz z Argentiny.

Domácí zpravodajství

Zeman udělil státní vyznamenání papežskému nunciovi Leanzovi

ČTK / 21. 3. 2018 8:42

Zeman udělil státní vyznamenání papežskému nunciovi Leanzovi Prezident Miloš Zeman udělil Řád Tomáše Garrigua Masaryka apoštolskému nunciovi Giuseppemu Leanzovi. Druhé nejvyšší státní vyznamenání České republiky mu předal při slavnostním ceremoniálu na Pražském hradě. Leanzovi bylo letos 75 let, a proto končí na pozici apoštolského nuncia v ČR. Jeho nástupce by měl být znám během letošního roku. Leanza řád dostal podle Hradu za vynikající zásluhy za rozvoj demokracie, humanity a lidská práva.

Ze světa

Papež zahájil setkání mladých, chce připravit deklaraci pro biskupskou synodu

ČTK / 19. 3. 2018 18:52

Papež zahájil setkání mladých, chce připravit deklaraci pro biskupskou synodu Papež František dnes vyzval mládež, aby statečně hovořila o svých problémech a názorech a pomohla přiblížit církev mladým. Na setkání s asi třemi stovkami mladých z celého světa v Římě papež také označil za hřích společnosti nezaměstnanost mladých a kritizoval prostituci, která je podle něj novodobým otroctvím.

Domácí zpravodajství

Ve svatovítském chrámu se konala bohoslužba k výročí úmrtí kardinála Vlka

ČTK, red. / 18. 3. 2018 17:35

Ve svatovítském chrámu se konala bohoslužba k výročí úmrtí kardinála Vlka Ve svatovítské katedrále na Pražském hradě se v sobotu večer uskutečnila vzpomínková bohoslužba za kardinála Miloslava Vlka, od jehož úmrtí v neděli uplynul rok. Zúčastnila se řada hostů z Česka i zahraničí, hlavním celebrantem byl brazilský kardinál Joao Braz de Aviz, kazatelem pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka. Informovaly o tom na svých webech pražské arcibiskupství a společnost Cesta 121, která se stará o stárnoucí kněze a pečovala v posledních chvílích života také o kardinála Vlka.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)