Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Před 30 lety zemřela katolická řeholnice Matka Vojtěcha

Domácí zpravodajství

Před 30 lety zemřela katolická řeholnice Matka Vojtěcha

ČTK / 20. 1. 2018 17:21

Před 30 lety, 21. ledna 1988, zemřela ve Znojmě v 73 letech katolická řeholnice, boromejka Matka Vojtěcha. Papež František schválil v prosinci 2014 dekret o jejích "heroických ctnostech", čímž potvrdil proces směřující k jejímu blahořečení.

Domácí zpravodajství

Synodní rada evangelické církve volí Drahoše. Představitelé církví varují před fauly v kampani

ČTK, red. / 20. 1. 2018 15:23

Synodní rada evangelické církve volí Drahoše. Představitelé církví varují před fauly v kampani Synodní rada Českobratrské církve evangelické vydala prohlášení, ve kterém uvádí, že všichni její členové dají v druhém kole prezidentské volby hlas Jiřímu Drahošovi. Vyzývají také ke svobodné a zodpovědné volbě. Církve a náboženské společnosti, pokud dávají svým členům a příslušníkům doporučení, koho volit, se vyjadřují spíše pro Drahoše, než pro Miloše Zemana, který obhajuje svůj mandát. Ne vždy ale tak jasně a přímo. Zejména pak vyzývají k volební účasti a varují před nekalou předvolební kampaní. 

Domácí zpravodajství

Arcibiskup Jan Graubner se ohradil vůči diskreditačním aktivitám mířícím proti Jiřímu Drahošovi

Vlastní zpráva / 20. 1. 2018 12:53

Arcibiskup Jan Graubner se ohradil vůči diskreditačním aktivitám mířícím proti Jiřímu Drahošovi

Olomoucký arcibiskup Jan Graubner včera vydal prohlášení, ve kterém reaguje na nedávné aktivity tzv. Byzantského katolického patriarchátu – společenství exkomunikovaného z katolické církve a sdruženého kolem bývalého kněze olomoucké arcidiecéze Antonína Dohnala. Od jejich činnosti, mimo jiné i v souvislosti s blížícím se druhým kolem prezidentských voleb, se katolická církev distancuje.

Domácí zpravodajství

Začíná týden modliteb, křesťané budou prosit i za prezidenta

ČTK / 18. 1. 2018 22:53

Začíná týden modliteb, křesťané budou prosit i za prezidenta V Česku dnes začíná tradiční Týden modliteb za jednotu křesťanů. Lidé se také ode dneška mohou modlit za prezidenta, mohou tak činit o samotě či s přáteli nebo přicházet do pražské katedrály sv. Víta ode dneška do 26. ledna vždy v 16:15, uvedla dnes Česká biskupská konference (ČBK).

Domácí zpravodajství

Vnitro brzy rozhodne o azylu pro čínské křesťany, uvedl premiér

ČTK / 18. 1. 2018 22:46

Vnitro brzy rozhodne o azylu pro čínské křesťany, uvedl premiér Ministerstvo vnitra brzy rozhodne o žádostech sedmi desítek čínských křesťanů o udělení azylu v Česku. Na dotaz lidovce Jana Čižinského to při dnešních sněmovních interpelacích řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Čižinský tvrdí, že úřady už překročily zákonné lhůty pro vydání rozhodnutí. Nejzazší činí 18 měsíců, přičemž žádosti byly podle něho podány před dvěma lety. Existuje podle Čižinského reálné podezření na neoprávněné průtahy ze strany vnitra.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)