Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Palestinec Abbás se sešel s papežem. Kritizoval záměr přemístit americkou ambasádu do Jeruzaléma

Ze světa

Palestinec Abbás se sešel s papežem. Kritizoval záměr přemístit americkou ambasádu do Jeruzaléma

ČTK / 16. 1. 2017 0:42

Jestliže nastupující americký prezident Donald Trump uskuteční svůj záměr a přemístí americkou ambasádu v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma, ublíží to mírovému procesu. Po schůzce s papežem Františkem to v sobotu řekl předseda palestinské samosprávy Mahmúd Abbás. Palestinský vůdce zároveň ve Vatikánu otevřel novou ambasádu své země.

Domácí zpravodajství

Končí Tříkrálová sbírka, výtěžek pomůže lidem v nouzi

ČTK / 15. 1. 2017 14:58

Končí Tříkrálová sbírka, výtěžek pomůže lidem v nouzi Lidé dnes naposledy mohou v ulicích měst potkat koledníky, kteří od začátku ledna vybírali příspěvky v tradiční Tříkrálové sbírce. Již posedmnácté tuto akci určenou na pomoc potřebným pořádala Charita ČR. Loni se podařilo vybrat rekordních 98 milionů korun.

Ze světa

Počet pronásledovaných křesťanů vzrostl i letos, nejhorším místem pro ně zůstává Severní Korea

Vlastní zpráva / 14. 1. 2017 21:25

Počet pronásledovaných křesťanů vzrostl i letos, nejhorším místem pro ně zůstává Severní Korea Již čtvrtý rok v řadě celosvětově narostl počet pronásledovaných křesťanů, dramatický je nárůst náboženského nacionalismu v jižní a jihovýchodní Asii. Represím pravidelně celosvětově čelí více jak 200 milionů křesťanů. Pro motivy spojené s vírou bylo v minulém roce zabito 1 207 křesťanů a napadeno 1 329 kostelů, uvádí to mezinárodní nezisková organizace Open Doors.

Domácí zpravodajství

Pochod pro Aleppo dorazí do Prahy

e-cirkev.cz /red / kir / 14. 1. 2017 11:12

Pochod pro Aleppo dorazí do Prahy Jak již magazín Christnet informoval, Českou republikou prochází mezi 9. lednem a 2. únorem pochod pro Aleppo, jehož trasa vede z Berlína do syrského Aleppa. Cílem této iniciativy je podpořit ty, kdo byli kvůli válce nuceni opustit svoji zemi, a uctít památku těch, kdo cestou ke svobodě přišli o život. Účastníci s sebou nesou bílé vlajky jako symbol mírového řešení syrského konfliktu.

Ze světa

Maroko zakázalo z bezpečnostních důvodů muslimské burky

ČTK / 14. 1. 2017 10:39

Maroko zakázalo z bezpečnostních důvodů muslimské burky Marocké úřady zakázaly výrobu, prodej a nošení burek, tedy oděvů, které muslimkám zakrývají celé tělo a ponechávají jen mřížku pro oči. Zdůvodnily to potřebou zvýšit bezpečnost v zemi. S odvoláním na oběžník ministerstva vnitra o tom podle agentury AFP informovala marocká média.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 127)