Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Na podporu rodiny pochodovalo centrem Prahy asi 500 lidí

Domácí zpravodajství

Na podporu rodiny pochodovalo centrem Prahy asi 500 lidí

ČTK / 13. 8. 2016 20:38

Asi 500 lidí včetně mnoha dětí se dnes podle odhadu ČTK v centru Prahy zúčastnilo pochodu v rámci akce Den pro rodinu. Uspořádal jej Výbor na obranu rodičovských práv spolu s Mladými křesťanskými demokraty. Účastníci se vydali z Ovocného trhu přes Karlův most na Kampu na protest proti souběžně konanému průvodu na podporu sexuálních menšin, kterým dnes vrcholí festival Prague Pride.

Ze světa

Francouzské Cannes zakázalo muslimkám nosit plavky zakrývající celé tělo

ČTK/red. / 12. 8. 2016 22:38

Francouzské Cannes zakázalo muslimkám nosit plavky zakrývající celé tělo Francouzské letovisko Cannes zakázalo nosit na pláži speciální plavky pro muslimské ženy zvané burkiny, které zahalují celé tělo včetně hlavy. Podle tamní radnice by tento oděv mohl rušit veřejný pořádek v situaci, kdy se země vzpamatovává z teroristických útoků spáchaných radikálními islamisty. Dnes o tom informovala agentura AP.

Ze světa

Papež František se v Římě setkal s bývalými prostitutkami

ČTK / 12. 8. 2016 22:19

Papež František se v Římě setkal s bývalými prostitutkami Papež František se dnes v Římě setkal s dvaceti bývalými prostitutkami, které policie osvobodila z moci gangu pasáků. Hlava katolické církve více než hodinu naslouchala pohnutým příběhům padlých žen a následně je vyzvala, aby s důvěrou hleděly do budoucnosti, uvedl mluvčí Vatikánu.

Domácí zpravodajství

Muslimové přišli v Praze na katolické bohoslužby, odsoudili násilí

Vlastní zpráva / 11. 8. 2016 10:44

Muslimové přišli v Praze na katolické bohoslužby, odsoudili násilí Ve středeční podvečer se na osmdesát muslimů zúčastnilo v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad katolické bohoslužby. Po bohoslužbě celebrované zdejším farním vikářem redemptoristou Petrem Augustynem Benešem se lidé přesunuli před chrám, kde v projevech svých zástupců několikrát odsoudili násilí páchané Islámským státem.

Domácí zpravodajství

Nevrátí se. Iráčtí křesťané zřejmě zůstanou v Německu

ar, ČTK / 10. 8. 2016 17:38

Nevrátí se. Iráčtí křesťané zřejmě zůstanou v Německu Skupina 25 iráckých křesťanů, kterou do Česka v rámci zvláštního programu přivezl Nadační fond Generace 21, do Německa odešla začátkem dubna. Pět z nich tam má rodinu, a tak směla zůstat. Zbylých 20 Iráčanů se z rozhodnutí německých úřadů mělo původně vrátit do Česka, které je za jejich azylové řízení zodpovědné. Sedmnáct z nich ale 17. července dostalo církevní azyl od evangelické Jednoty bratrské v saské obci Herrnhut.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)