Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež vyzval k reformě výuky teologie na katolických školách

Ze světa

Papež vyzval k reformě výuky teologie na katolických školách

ČTK / 22. 6. 2019 23:11

Papež František dnes vyzval k reformě výuky teologie na katolických školách. Řekl, že studenti by se měli učit o dialogu s judaismem i islámem a celkově by měla panovat větší svoboda v teologickém bádání.

Domácí zpravodajství

Praha po nočním jednání znovu zamítla mariánský sloup. Dnes je též výročí popravy českých pánů

iDNES.cz, red. / 21. 6. 2019 11:19

Praha po nočním jednání znovu zamítla mariánský sloup. Dnes je též výročí popravy českých pánů Hlavní město stále nechce umístit repliku mariánského sloupu na Staroměstské náměstí. Zastupitelé na jednání, které se ze čtvrtku protáhlo až do pátečních ranních hodin, odmítli revokaci původního nesouhlasného stanoviska z roku 2017, píše server iDNES.cz.

Domácí zpravodajství

Zdanění církevních restitucí bude Ústavní soud řešit v jednom řízení

ČTK / 21. 6. 2019 11:11

Zdanění církevních restitucí bude Ústavní soud řešit v jednom řízení Ústavní soud (ÚS) odmítl návrhy poslanců opozice a také senátorů STAN na zrušení daně uvalené na finanční náhrady v církevních restitucích. Nepřijdou však o možnost uplatnit své argumenty, soud s nimi počítá jako s vedlejšími účastníky řízení o podobném návrhu 45 senátorů, který obdržel jako první. Jde o předpokládané rozhodnutí, tímto způsobem soud postupuje v situacích, kdy dostane postupně několik návrhů na zrušení stejné právní normy.

Domácí zpravodajství

Evangelická Diakonie slaví třicáté narozeniny

e-cirkev.cz / 20. 6. 2019 15:10

Evangelická Diakonie slaví třicáté narozeniny Slavnostní setkání k třicetinám Diakonie Českobratrské církve začíná dnes od 15 hodin v Praze v kostele U Salvátora. Slavnost, hudba, rozhovory, zamyšlení a projekce..., to vše je podle pořadatelů věnované nejen minulosti, ale také přítomnosti a budoucnosti Diakonie ČCE. 

Domácí zpravodajství

Věřící oslaví svátek Těla a Krve Páně. Pro některé církve jde o problematický svátek

ČTK, red. / 20. 6. 2019 14:58

Věřící oslaví svátek Těla a Krve Páně. Pro některé církve jde o problematický svátek Zejména katoličtí věřící oslaví v neděli svátek Těla a Krve Páně, dříve zvaný Boží Tělo. Svátek zavedl papež Urban IV. v roce 1264. Podnětem byl údajný zázrak, který se stal v roce 1263 v Bolseně v Itálii. Z ekumenického hlediska se zejména podle nekatolických církví jedná o problematický svátek, protože většina těchto církví, ale i pravoslavní hostie nebo kvašený chléb neuchovávají k adoraci.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)