Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Charismatický řečník M. L. King získal i Nobelovu cenu za mír. Dnes by oslavil devadesáté narozeniny

Ze světa

Charismatický řečník M. L. King získal i Nobelovu cenu za mír. Dnes by oslavil devadesáté narozeniny

ČTK, mn / 15. 1. 2019 10:36

Slovo bylo hlavní zbraní Martina Luthera Kinga, jenž se narodil před devadesáti lety, 15. ledna 1929. Jeden z nejvýznamnějších bojovníků za lidská práva a rasovou rovnoprávnost v USA pronesl v srpnu 1963 zásadní projev osahující slova: "I have a dream ..." (Mám sen), v němž Ameriku vypodobnil bez rasových předsudků.

Domácí zpravodajství

Kázání prof. Piťhy označil státní zástupce za dezinterpretaci, jeho výroky ale trestným činem nejsou

ČTK, red. / 14. 1. 2019 18:31

Kázání prof. Piťhy označil státní zástupce za dezinterpretaci, jeho výroky ale trestným činem nejsou Výroky kněze Petra Piťhy o takzvané Istanbulské úmluvě nebyly trestný čin. Trestní oznámení České ženské lobby (ČŽL) kvůli Piťhovu kázání vyhodnotil státní zástupce jako nedůvodné. Slova o nadvládě homosexuálů, odebírání dětí či koncentračních táborech po přijetí dokumentu označil za záměrnou dezinterpretaci a zveličení bez podkladu v textu.

Domácí zpravodajství

50. výročí upálení Jana Palacha připomene řada vzpomínkových akcí

Vlastní zpráva / 14. 1. 2019 11:21

50. výročí upálení Jana Palacha připomene řada vzpomínkových akcí Česká republika si tento týden připomína 50. výročí upálení Jana Palacha, ke kterému došlo 16. ledna 1969. O tři dny později Palach zemřel. Celá řada institucí se zapojí do vzpomínek na sebeobětující čin mladého  studenta filosofie Jana Palacha. Centrem akcí se stane Václavské náměstí a Filosofická fakulta Univerzity Karlovy. Řadu vzpomínkových akcí připravují i církve.

Ze světa

Gallup: Důvěra v katolickou církev v USA prudce klesla

ČTK / 12. 1. 2019 10:29

Gallup: Důvěra v katolickou církev v USA prudce klesla Důvěryhodnost katolické církve ve Spojených státech po skandálech se sexuálním zneužíváním prudce klesá, vyplývá z prosincového průzkumu amerického Gallupova ústavu. Ve srovnání s rokem 2017 poklesla o 18 procent na rekordních 31 procent.

Ze světa

Inaugurace Madura vyvolala rozkol mezi místní církví a Vatikánem

ČTK / 11. 1. 2019 21:01

Inaugurace Madura vyvolala rozkol mezi místní církví a Vatikánem Inaugurace venezuelského prezidenta Nicoláse Madura na další funkční období způsobila rozkol mezi tamní katolickou církví a Vatikánem. Čtvrtečního ceremoniálu se totiž podle argentinského tisku zúčastnil zástupce Vatikánu ve Venezuele. Místní katolická církev přitom považuje pokračování autoritářského prezidenta v úřadu za nelegitimní.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)