Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Lidovci odmítají zdanění církevních restitucí

Domácí zpravodajství

Lidovci odmítají zdanění církevních restitucí

ČTK / 6. 6. 2018 7:58

Lidovci odmítají návrh na zdanění finančních náhrad za majetek, který církve nedostaly v restitucích. Návrh zákona, který předložila KSČM a který podpořily ANO, SPD a ČSSD, je nelogický a pravděpodobně ho zruší Ústavní soud, řekl včera novinářům předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Domácí zpravodajství

Babiš souhlasí se zdaněním církevních restitucí, které žádá KSČM

ČTK / 4. 6. 2018 11:10

Babiš souhlasí se zdaněním církevních restitucí, které žádá KSČM Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) souhlasí se zdaněním náhrad za majetek, které církve nedostaly v restitucích. KSČM to označila za jednu z podmínek pro podporu menšinové vlády ANO a ČSSD. Dnes to řekl na tiskové konferenci na ministerstvu dopravy. Podle něj je postoj ANO v této věci dlouhodobý a zdanění církevních restitucí není nové téma.

Domácí zpravodajství

Zdaněním církevních restitucí podmiňují komunisté toleranci vlády, Babiš souhlasí. Bude demonstrace

ČT24.cz, red. / 3. 6. 2018 15:31

Zdaněním církevních restitucí podmiňují komunisté toleranci vlády, Babiš souhlasí. Bude demonstrace Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) jedná s KSČM o „tolerančním patentu“, který jeho příštímu plánovanému kabinetu s ČSSD zajistí důvěru. Podle předsedy poslaneckého klubu KSČM Pavla Kováčika je nyní hlavní prioritou zdanění náhrad za církevní restituce, bez níž partaj vládu tolerovat nebude. KSČM také žádá posty ve státní správě a státních podnicích, aby mohla vládu kontrolovat, vysvětlil v Otázkách Václava Moravce.

Domácí zpravodajství

Synod Slezské evangelické církve podpořil čínské křesťany a zvolil část nového vedení

SCEAV / 2. 6. 2018 23:29

Synod Slezské evangelické církve podpořil čínské křesťany a zvolil část nového vedení V polovině května se konalo druhé zasedání XXXII. řádného synodu Slezské církve evangelické a. v. v Diakonickém a vzdělávacím centru Vladislava Santariuse v Českém Těšíně. Synodu se zúčastnili delegáti všech sborů církve, členové Církevní rady a hosté. Motto synodu znělo „Mládež SCEAV ve světě, nikoliv ze světa.“

Domácí zpravodajství

Synod ČCE odmítl používání křesťanských hodnot jako zástěrku pro jednání některých skupin

ČCE / 2. 6. 2018 18:19

Synod ČCE odmítl používání křesťanských hodnot jako zástěrku pro jednání některých skupin V Litomyšli dnes skončilo zasedání synodu Českobratrské církve evangelické. Rozhodlo mimo jiné o stavbě dvou nových škol Evangelické akademie v Praze. K aktuálnímu dění synod přinesl prohlášení, ve kterém se ohrazuje proti zneužívání křesťanských hodnot některých skupin spojených s fašismem či neonacismem.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)