Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Soud zrušil pokutu pro Novu za reportáž o letním oblečení do kostela, zdůraznil svobodu projevu

Domácí zpravodajství

Soud zrušil pokutu pro Novu za reportáž o letním oblečení do kostela, zdůraznil svobodu projevu

ČTK / 8. 2. 2018 11:05

Ústavní soud (ÚS) zrušil pokutu 200.000 korun, kterou Rada pro rozhlasové a televizní vysílání uložila televizi Nova za reportáž o vhodném a nevhodném oblečení do kostela v době letních veder. Rada označila odlehčenou reportáž za neobjektivní a nevyváženou. Ústavní soudci poukázali na svobodu projevu. Zrušili jak rozhodnutí rady o pokutě, tak verdikty správních soudů, které sankci potvrdily.

Ze světa

Bývalý papež Benedikt XVI. připustil, že mu ubývá sil

ČTK / 8. 2. 2018 10:57

Bývalý papež Benedikt XVI. připustil, že mu ubývá sil Bývalý papež Benedikt XVI. u příležitosti pátého výročí svého mimořádného rozhodnutí opustit funkci vůdce římskokatolické církve připustil, že mu ubývají tělesné síly a že je "na pouti domů". V krátkém dopisu do italského deníku Corriere della Sera tak reagoval na časté dotazy čtenářů, jak se mu daří.

Ze světa

Papež ve Vatikánu přijal k audienci tureckého prezidenta Erdogana

ČTK / 5. 2. 2018 23:36

Papež ve Vatikánu přijal k audienci tureckého prezidenta Erdogana Papež František dnes ve Vatikánu přijal tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, který je první hlavou Turecka na oficiální návštěvě Vatikánu od roku 1959. Setkání trvalo podle turecké agentury Anadolu téměř hodinu, což agentura DPA označila za neobvykle dlouhou audienci. Během Erdoganovy návštěvy dnes v Římě demonstrovaly skupiny Kurdů kvůli turecké intervenci na severu Sýrie. Při střetech s policií nejméně jeden člověk utrpěl zranění a jeden byl zadržen.

Ze světa

Brit, který loni najel do skupiny muslimů, dostal doživotí

ČTK / 4. 2. 2018 20:04

Brit, který loni najel do skupiny muslimů, dostal doživotí Na doživotí poslal v pátek britský soud do vězení Darrena Osbornea, který loni v červnu poblíž londýnské mešity najel dodávkou do skupiny muslimů a jednoho z nich zabil. Za mřížemi musí 48letý muž podle soudkyně, která jeho čin označila za teroristický, strávit přinejmenším 43 let, informoval server The Independent.

Domácí zpravodajství

Ostatky kardinála Berana doprovodí z Vatikánu do ČR biskup Holub

ČTK / 4. 2. 2018 16:56

Ostatky kardinála Berana doprovodí z Vatikánu do ČR biskup Holub Ostatky kardinála Josefa Berana bude při jejich převozu z Vatikánu do České republiky koncem dubna provázet biskup plzeňské diecéze Tomáš Holub. Scénář převozu se ale teprve připravuje. Událost má církevní i celospolečenský rozměr, řekl v pátek Holub.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)