Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Do Kyjeva by měl dorazit mírový pochod až s milionem účastníků

Ze světa

Do Kyjeva by měl dorazit mírový pochod až s milionem účastníků

radVat / 19. 7. 2016 23:34

Pravoslavní věřící uspořádali celonárodní pochod za mír. Obrovské manifestace se účastní desetitisíce poutníků, k nimž se postupně přidávají další a další. Jsou mezi nimi duchovní i laici, nesou ikony a směřují za zpěvů a modliteb do hlavního města Ukrajiny, kam by měli dojít 27. července a kde se jich očekává nejméně 1 milion.

Domácí zpravodajství

Prezident Rotary International K.R.Ravi Ravindran navštívil Českou republiku

pv,red. / 19. 7. 2016 19:50

Prezident Rotary International K.R.Ravi Ravindran navštívil Českou republiku V druhé polovině června navštívil Českou republiku prezident Rotary International (RI) pan K.R.Ravi Ravindran s chotí Vanathy. Během své dvoudenního pobytu prezident Ravindran, který pochází ze Srí Lanky, návštívil Senát ČR, a některé charitativní organizace. Rotariánské hnutí je mezinárodní sdružení organizací, známých jako Rotary Club. Cílem organizace je sdružovat obchodníky a vůdčí osobnosti k poskytování humanitárních služeb, podporovat vysoké etické standardy ve všech povoláních a pomáhat budovat dobrou vůli a mír ve světě. Podle některých zdrojů mají rotariáni úzký vztah k zednářství.

Domácí zpravodajství

V Prostějově se přou o rozsah obnovy židovského hřbitova

ČTK / 19. 7. 2016 16:13

V Prostějově se přou o rozsah obnovy židovského hřbitova

Ze světa

Zemřel muslim Abdul Sattar Edhi, přirovnávaný k Matce Tereze

Čro / 19. 7. 2016 15:16

Zemřel muslim Abdul Sattar Edhi, přirovnávaný k Matce Tereze Podle Českého rozhlasu minulý týden zemřel ve věku 88 let pákistánský humanista a filantrop Abdul Sattar Edhi. V České republice není zdaleka tak známý jako ve světě, kde ho mnozí přirovnávají k Matce Tereze. V rodném Pákistánu je Edhi považován za světce. 

Domácí zpravodajství

Do "policejního" kostela na Karlov doputovaly tři nové zvony

pv, red. / 19. 7. 2016 1:21

Do Katolické kostel v Praze na Karlově má tři nové zvony, které sem byly převezeny v sobotu 9. července. Poutní cesta po Čechách byla hluboce symbolická a zvony krom poutníků doprovázeli i členové spolku Četnická pátrací stanice Praha. Jejich přítomnost bude odkazovat na propojení karlovského chrámu s duchovním životem Policie ČR, tedy s "mocenskou složkou státu", což byl ostatně i záměr samotného zakladatele kostela.  

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)