Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Před pěti lety skončil v papežském úřadě Benedikt XVI.

Ze světa

Před pěti lety skončil v papežském úřadě Benedikt XVI.

ČTK / 27. 2. 2018 15:10

Prvním papežem po více než sedmi staletích, který o své vůli odešel z čela katolické církve, se stal Benedikt XVI., který opustil úřad 28. února 2013.

Ze světa

Chrám Božího hrobu se zavřel na protest proti daňové politice Izraele. (Znovu otevřeno)

ČTK, red. / 25. 2. 2018 18:55

Chrám Božího hrobu se zavřel na protest proti daňové politice Izraele. (Znovu otevřeno) Zástupci křesťanských církví v Jeruzalémě dnes ohlásili časově neomezené uzavření Chrámu Božího hrobu, který patří k nejposvátnějším místům křesťanství a je turistickým magnetem. Představitelé řecké ortodoxní, arménské a římskokatolické církve v ostře formulovaném společném prohlášení krok zdůvodnili protestem proti nové izraelské daňové politice a proti návrhu zákona, který má omezit prodej církevních pozemků v Jeruzalémě. Podle náboženských představitelů je nová izraelská legislativa pokusem oslabit křesťanskou přítomnost v oblasti.

Ze světa

Tomáš Halík přednášel na plenárním zasedání Německé biskupské konference

red / 23. 2. 2018 10:25

Tomáš Halík přednášel na plenárním zasedání Německé biskupské konference Německá biskupská konference pozvala Tomáše Halíka jako řečníka na svém letošním plenárním zasedání v Ingolstadtu. V rámci plenárního zasedání se konal studijní den biskupů, který byl letos věnován předpokladům dialogu s církvemi v postkomunistickém světě a porozumění aktuálnímu dění v tomto regionu.

Domácí zpravodajství

Na Týnském chrámu je znovu kalich jako gesto smíření katolíků a evangelíků

ČTK/red / 21. 2. 2018 17:24

Na Týnském chrámu je znovu kalich jako gesto smíření katolíků a evangelíků Průčelí Týnského chrámu na Staroměstském náměstí v Praze ozdobil pozlacený kalich s hostií. Instalovala ho tam Římskokatolická farnost Matky Boží, aby připomínal, že tento kostel býval od počátku 15. století do roku 1621 předním kostelem strany podobojí. Kalich s hostií byl na průčelí umístěn na základě usnesení České biskupské konference jako gesto ekumenického smíření.

Ze světa

Zemřel známý baptistický kazatel Billy Graham, duchovní rádce 12 amerických prezidentů

ČTK/red / 21. 2. 2018 17:06

Zemřel známý baptistický kazatel Billy Graham, duchovní rádce 12 amerických prezidentů  Ve věku 99 let dnes zemřel známý americký baptistický kazatel Billy Graham, který působil jako duchovní poradce prezidentů Spojených států. O Grahamově skonu informoval jeho mluvčí Jeremy Blume. Kazatel zemřel ráno místního času (odpoledne SEČ) ve svém domě v Montreatu v Severní Karolíně.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 134)