Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Moskevský patriarcha přiletěl do Antarktidy na bohoslužby

Ze světa

Moskevský patriarcha přiletěl do Antarktidy na bohoslužby

ČTK / 18. 2. 2016 9:58

Hlava ruské pravoslavné církve, moskevský patriarcha Kirill dnes přiletěl na základnu ruských polárníků v Antarktidě, kde uspořádal bohoslužby. Kvůli pozvání od polárníků Kirill, který je po historické schůzce s papežem Františkem v Havaně na cestách po Latinské Americe, přiletěl z paraguayské metropole Asunciónu do Punta Arenas na jihu Chile. Odtud dnes přiletěl na základnu Bellingshausen, kde je jediný pravoslavný kostel v Antarktidě, uvedl patriarchův mluvčí Alexandr Volkov.

Ze světa

Papež odsoudil zneužívání mexických indiánů

ČTK / 16. 2. 2016 15:36

Papež odsoudil zneužívání mexických indiánů Papež František dnes odsoudil způsob, jakým byli mexičtí indiáni po celá staletí využíváni, i jejich vyloučení ze společnosti. Svět by se podle něj naopak měl poučit z jejich kultury a z jejich hluboké úcty k "matce přírodě". Papež se tak vyjádřil při bohoslužbě, kterou sloužil zejména pro původní obyvatele země v San Cristóbalu de Las Casas v nejchudším mexickém státě Chiapas.

Ze světa

Světový den mládeže očekává více než půl milionu poutníků

ČTK / 16. 2. 2016 8:57

Světový den mládeže očekává více než půl milionu poutníků Téměř 600.000 poutníků se už předběžně přihlásilo na Světový den mládeže, který se uskuteční mezi 25. a 31. červencem v Krakově. Organizátoři předpokládají, že využijí pomoci až 15.000 dobrovolníků pro organizaci této několikadenní akce.

Domácí zpravodajství

Část obyvatel Smilovic křesťanské uprchlíky v obci nechce, my je tu nechceme, skandovali

ČTK / 16. 2. 2016 8:30

Část obyvatel Smilovic křesťanské uprchlíky v obci nechce, my je tu nechceme, skandovali Bouřlivý průběh mělo včera jednání zastupitelstva ve Smilovicích na Frýdecko-Místecku, kam by už v pátek měla přicestovat první skupina iráckých křesťanských uprchlíků.

Ze světa

BBC poodhaluje osobní korespondenci bývalého papeže Jana Pavla II.

ČTK / 15. 2. 2016 10:14

BBC poodhaluje osobní korespondenci bývalého papeže Jana Pavla II. Stanice BBC v dokumentu poodhaluje soukromí bývalého papeže Jana Pavla II. Zveřejňuje část jeho korespondence a fotografií, které 30 let uchovávala polská národní knihovna a které dokumentují vztah Jana Pavla s vdanou americkou filozofkou polského původu Annou-Teresou Tymienieckou. BBC upozornila, že nic nenaznačuje, že Jan Pavel II. porušil celibát.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 134)