Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Nový papežský nuncius v ČR chce jednat i o smlouvě s Vatikánem

Domácí zpravodajství

Nový papežský nuncius v ČR chce jednat i o smlouvě s Vatikánem

Vlastní zpráva / 7. 12. 2018 21:39

Nový apoštolský nuncius v Česku Charles Daniel Balvo považuje za jeden ze svých dlouhodobých úkolů jednání o smlouvě mezi Českem a Vatikánem. Pracovat na ní chce společně s českou katolickou církví, řekl dnes na setkání s novináři. Česko je jednou z posledních zemí Evropy, která nemá vztahy s centrem katolického světa upravené dohodou.

Domácí zpravodajství

Komunisté prosadili schůzi Sněmovny o zdanění církevních restitucí

ČTK / 7. 12. 2018 21:32

Komunisté prosadili schůzi Sněmovny o zdanění církevních restitucí K dalšímu projednávání návrhu KSČM na zdanění státních náhrad církvím, které dostávají za majetek nevydaný v restitucích, se Sněmovna sejde ve čtvrtek ráno. Schůzi svolal předseda dolní komory Radek Vondráček (ANO) z podnětu komunistické strany, která pod podnět shromáždila 65 poslaneckých podpisů.

Ze světa

Odsouzený australský arcibiskup Wilson uspěl s odvoláním

ČTK / 6. 12. 2018 22:18

Odsouzený australský arcibiskup Wilson uspěl s odvoláním Bývalý australský arcibiskup Philip Wilson, který byl odsouzen k odnětí svobody na jeden rok za krytí sexuálního zneužívání dětí jiným duchovním, dnes u soudu uspěl s odvoláním. Informovala o tom agentura Reuters. Někdejší vysoce postavený představitel katolické církve tak může opustit domácí vězení, ve kterém si trest odpykával.

Ze světa

Papež František se zúčastní mezináboženské konference ve Spojených arabských emirátech

ČTK / 6. 12. 2018 21:13

Papež František se zúčastní mezináboženské konference ve Spojených arabských emirátech Papež František se příští rok v únoru ve Spojených arabských emirátech zúčastní mezináboženské konference. Půjde o první návštěvu nejvyššího představitele katolické církve v jedné ze zemí Perského zálivu. S odvoláním na dnešní sdělení Vatikánu o tom informoval web televize Al-Džazíra.

Ze světa

Protestantské a katolické teoložky vydaly Bibli žen

ČTK / 6. 12. 2018 18:38

Protestantské a katolické teoložky vydaly Bibli žen Dvacítka protestantských a katolických teoložek, které se zároveň považují za feministky, se spojila, aby vydala Bibli žen. Tyto teoložky kritizují, že je Bible využívána pro ospravedlňování podřízenosti žen vůči mužům.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)