Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Biskup Malý dnes v Praze odsloužil mši za český a polský národ

Domácí zpravodajství

Biskup Malý dnes v Praze odsloužil mši za český a polský národ

ČTK / 9. 9. 2018 17:37

Biskup Václav Malý dnes dopoledne sloužil v pražské katedrále sv. Víta mši za polský a český národ a současně tak uctí památku polského účetního a právníka Ryszarda Siwiece, který se 8. září 1968 upálil ve Varšavě na protest proti okupaci Československa.

Domácí zpravodajství

Zeman je pro zdanění církevních restitucí, vadí mu žaloby na obce

ČTK / 7. 9. 2018 8:45

Zeman je pro zdanění církevních restitucí, vadí mu žaloby na obce Prezident Miloš Zeman podporuje návrh KSČM na zdanění peněžitých náhrad církvím za majetek, který jim stát nevydal v restitucích, i když původně byl jeho postoj neutrální.

Domácí zpravodajství

Halík vyzval latinskoamerickou církev k obraně papeže Františka

ČTK, mn / 6. 9. 2018 15:07

Halík vyzval latinskoamerickou církev k obraně papeže Františka Katolická církev se podle kněze a teologa Tomáše Halíka nachází v kritickém okamžiku svých dějin a potřebuje dalekosáhlou reformu. Halík před svým odletem do Brazílie na konci srpna vyzval latinskoamerickou církev k obraně papeže Františka a jeho reformních snah.

Domácí zpravodajství

Zdanění náhrad církvím je po schválení výborem Sněmovny o krok dále

ČTK, red. / 5. 9. 2018 15:44

Zdanění náhrad církvím je po schválení výborem Sněmovny o krok dále Zdanění peněžitých náhrad církvím za majetek, který jim stát nevydal v restitucích, Sněmovna možná schválí. Předlohu KSČM, která by zdanění náhrad zavedla, podpořil dnes ústavně-právní výbor navzdory výhradám kritiků ohledně pravděpodobné protiústavnosti. Schválení návrhu komunistických poslanců doporučil už dřív i garanční rozpočtový výbor.

Domácí zpravodajství

Dukova žaloba nově míří i na Národní divadlo Brno

ČTK / 4. 9. 2018 23:01

Dukova žaloba nově míří i na Národní divadlo Brno Žaloba kardinála Dominika Duky kvůli kontroverzním hrám na brněnském festivalu nově míří nejen na Centrum experimentálního divadla (CED), ale i na Národní divadlo Brno. Duka ji podal po uvedení her režiséra Olivera Frljiče na přehlídce Divadelní svět. Původně žaloba směřovala jen na CED, které však pouze poskytlo prostor pro uvedení obou představení. Přehlídku jinak pořádalo Národní divadlo Brno.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 120)