Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Prokuratura vyšetřuje policejního náčelníka za sejmutí kříže

Ze světa / vlu / ČTK / 3. září 2013 8:22

Varšava - Polská prokuratura začala vyšetřovat náčelníka policie v Radomi, a sice kvůli rozkazu, kterým nařídil sundat kříže ze stěn velitelství a dalších strážnic. "To není vtip," napsal o vyšetřování list Dziennik na svém webu.

Radomský náčelník, policejní inspektor Karol Szwalbe, dokonce prý také odrazoval své podřízené před poutí do Čenstochové, kam míří statisíce poutníků a své speciální poutě zde mívají i policisté.

Náčelníka udali anonymní stěžovatelé a poslanci z konzervativní opozice. Prokuratura hodlá prověřit, zda náčelník svým pokynem nepřekročil své pravomoci, neporušil práva svých podřízených a nepoškodil veřejný a soukromý zájem. Vlastní vyšetřování v tomto případu vede i sama policie.

Polsko je sice laický stát, ale více než 90 procent Poláků se hlásí ke katolické víře. Katoličtí poslanci také pověsili kříž i v jednacím sále parlamentu. Počátkem letošního roku varšavský soud odmítl žalobu ateistických poslanců na tento kříž. Soud připustil, že se sice ateisté mohou cítit "nepříjemně", ale odmítl, že by křesťanský symbol porušoval práva jedince.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)