Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Sraz německých katolíků se letos nese ve znamení sblížení s Čechy

Kultura / vlu / ČTK / 31. května 2014 17:22
Sraz německých katolíků se letos nese ve znamení sblížení s Čechy

Katolické dny v Řeznu/Regensburg
Autor: Biskupství plzeňské / Alena Ouředníková

Řezno (Německo) - Třetím dnem dnes pokračují v bavorském Řeznu (Regensburg) tradiční německé Katolické dny. Letos se nesou ve znamení 25 od pádu železné opony. Informovala o tom agentura DPA. Poprvé byla jejich součástí také pouť, na níž se setkali lidé z obou stran česko-bavorské hranice.

Katolické dny se slaví od roku 1848 a letos se konají už po devětadevadesáté. Setkávají se při nich desítky tisíc katolíků z celého Německa, aby společně navštěvovali mše a bohatý doprovodný program s duchovní tematikou. Letos v Řezně promluvil také spolkový prezident Joachim Gauck či kancléřka Angela Merkelová.

U příležitosti čtvrt století od od pádu komunismu jsou Katolické dny věnovány mimo jiné sblížení s věřícími sousedy z České republiky. Jako host na Katolických dnech tak dnes vystoupí také pražský arcibiskup Dominik Duka. Vůbec poprvé se konala také pouť, která směřovala do městečka Neukirchen am Heiligen Blut, které leží nedaleko západočeského Nýrska. Na mši se tu setkalo několik stovek věřících z obou stran hranice.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)