Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Evangelíci apelují na českou vládu kvůli násilí ze strany Islámského státu

Domácí zpravodajství / kir / ČCE / 17. října 2014 0:07
Evangelíci apelují na českou vládu kvůli násilí ze strany Islámského státu

Ilustrační foto - Uprchlíci v severním Iráku (19. června 2014)
Autor: facebookový profil autora / Patrik Kajzer /fotoreporter TV Prima

Praha - Synodní rada Českobratrské církve evangelické reaguje na dopis syrských a libanonských evangelikálních a protestanských křesťanů, který upozorňuje na likvidaci křesťanské církve v Sýrii a zároveň je prosbou o pomoc a podporu. Syrští křesťané i křesťané v Iráku a Libanonu se ocitli na pokraji vyhubení.

Islámský stát, který vede bojovou kampaň na území Sýrie a Iráku, likviduje všechny, kteří nepatří k radikálním vyznavačům islámu. Do skupiny, určené podle islamistů k vyhlazení, patří především křesťané. Nestačí-li křesťané uprchnout z míst, která obsadil Islámský stát, jsou muži popravováni, z mladších žen se stávají sexuální otrokyně. Islamisté zahájili konečné řešení křesťanské otázky v oblastech, které okupují.

„ Synodní rada ČCE oslovena výzvou syrských evangelických křesťanů se rozhodla intervenovat prostřednictvím Ekumenické rady církví u vlády ČR. Chce ji požádat, aby svou zahraniční politiku více orientovala na situaci utiskovaných a pronásledovaných, pokoušela se pomoci trpícím lidem ve zmíněných oblastech a neřídila se ve svém rozhodování pouze jednostranně ekonomickou výhodností,“ vysvětluje stanovisko synodní rady ČCE Joel Ruml, synodní senior ČCE.

„ Budeme se snažit hledat prostřednictvím Diakonie ČCE a spolu s dalšími evropskými církvemi možnosti, jak křesťanům ve zmíněných oblastech cíleně pomoci. Prosíme vás, sestry a bratři, o dlouhodobou modlitební i materiální podporu těchto zabíjených, týraných a pronásledovaných křesťanů. Doporučujeme zařadit syrské, irácké a libanonské křesťany do pravidelných přímluv,“ doplňuje synodní kurátorka ČCE Lia Valková.

Synodní rada ČCE vyhlašuje dobrovolnou otevřenou peněžní sbírku na pomoc obětem násilí na Blízkém východě. Peněžní dary lze posílat na konto synodní rady ČCE s číslem: 478496703/0300 pod variabilním symbolem 911708.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 133)