Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Výstava představuje průřez církevních událostí v roce 2013–2014 na 60 fotografiích

Domácí zpravodajství / vlu / ČBK / 7. prosince 2014 11:02
Výstava představuje průřez církevních událostí v roce 2013–2014 na 60 fotografiích

Expozice představuje fotografie sdružení Člověk a víra, které zastřešuje práci dobrovolných fotografů, již uměleckou formou dokumentují významné křesťanské akce českých církví jak v republice, tak v zahraničí
Autor: Člověk a víra / Roman Albrecht Irena Grimová

Praha - Průřez významných církevních událostí v roce 2013 - 2014 zachycených uměleckou a dokumentární formou na 60 velkoplošných fotografiích představuje výstava „Katedrála a živá setkání. Tradice a víra v obrazech“. Ta je veřejnosti přístupná od 5. prosince 2014 do 12. ledna 2015 v prostorách Mladotova domu na Pražském hradě.

Expozice představuje fotografie sdružení Člověk a víra, které zastřešuje práci dobrovolných fotografů, již uměleckou formou dokumentují významné křesťanské akce českých církví jak v republice, tak v zahraničí. V současnosti je do sdružení zapojena zhruba čtyřicítka fotografů.

„Dílo samotné představuje kouzlo hry se světlem v nádherných prostorách jak českých katedrál, tak i mládežnických setkání či poutí do Izraele a Říma,“ píše o výstavě sdružení Člověk a víra.

Záštitu přijal arcibiskup Dominik Duka, první dáma Ivana Zemanová, předchozí primátor Prahy Tomáš Hudeček a astronom Jiří Grygar.

Výstava je otevřená ve všední dny v 11-15 hod., o víkendech a svátcích v 11-18. Vstup je zdarma.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)