Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Během návštěvy papeže na Kubě zatkli přes 350 kritiků režimu

Ze světa / juml / ČTK / 6. října 2015 7:24
Během návštěvy papeže na Kubě zatkli přes 350 kritiků režimu

Dámy v bílém při demonstraci v Havaně roce 2012
Autor: Wikipedia.org / Hvr69 / Wikimedia Commons

Havana - Více než 350 kritiků režimu zatkla policie na Kubě během nedávné návštěvy papeže Františka. S odvoláním na kubánskou organizaci na ochranu lidských práv CCDHRN o tom dnes informovala agentura DPA. František se během třídenní návštěvy karibského ostrova setkal s bývalým i současným prezidentem Fidelem a Raúlem Castrovými, zástupce opozice ale nepřijal.

Dočasným zadržením disidentů se podle CCDHRN snažil kubánský režim zabránit jejich účasti na papežem sloužených mších a případnému veřejnému protestu proti režimu. Řada organizací bojujících za lidská práva papeže kritizovala, že se během pobytu na Kubě nesešel se zástupci opozice.

Za celé září kubánská policie podle CCDHRN proti opozici zasahovala celkem v 882 případech.

Cesta papeže po Kubě se uskutečnila ve dnech 19. až 22. září, následně František návštívil USA. Vatikán sehrál důležitou roli jako zprostředkovatel americko-kubánského sblížení.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 131)