Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Čína za poslední roky nechala strhnout kříže ze stovek kostelů

Ze světa / juml / ČTK / 25. května 2016 20:47
Čína za poslední roky nechala strhnout kříže ze stovek kostelů

Ilustrační foto. Katolický kostel v čínském městě Chengdu
Autor: Wikipedia.org / Hallelujahgod / Wikimedia Commons

Peking - Odhadem 1200 až 1700 křížů nechala během posledních dvou let strhnout čínská vláda z kostelů a další křesťanské objekty byly zcela zničeny. Informoval o tom list The New York Times, podle něhož přitom často dochází ke střetům mezi demoličními četami a křesťany, kteří se snaží kostely chránit.

Loni v březnu poslal soud na rok do vězení čínského duchovního, který otevřeně protestoval proti poškozování či úplné likvidaci křesťanských svatostánků v zemi.

Podle čínských úřadů byla tato kampaň namířena proti budovám, které neměly náležité stavební povolení. Bojovníci za lidská práva jsou ale přesvědčeni, že šlo o tažení proti šíření křesťanství v Číně.

Některé části východočínské provincie Če-ťiang, kde je kampaň proti křížům na kostelech nejsilnější, podle místních obyvatel vypadají, jako by se tudy prohnal tajfun. Mnohé odstraněné kříže zůstaly ležet na střechách či na dvorech. V některých případech je příslušníci demoličních čet zakopali.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)