Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Dráhy vypraví zvláštní silvestrovské vlaky pro poutníky mířící na Svatý Hostýn

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 27. prosince 2022 21:50
Dráhy vypraví zvláštní silvestrovské vlaky pro poutníky mířící na Svatý Hostýn

Bazilika Nanebevzetí Panny Marie na Svatém Hostýně
Autor: Wikipedia.org / Jitka Erbenová / Creative Commons

Bystřice pod Hostýnem (Kroměřížsko) - České dráhy opět vypraví poslední den roku zvláštní noční vlaky pro poutníky, kteří zamíří na Novoroční bohoslužbu na Svatém Hostýně na Kroměřížsku. Vyjedou z několika míst na Moravě, sdělil dnes ČTK mluvčí drah Lukáš Kubát. Mše, kterou by měl v bazilice Nanebevzetí Panny Marie sloužit olomoucký pomocný biskup Josef Nuzík, začne o silvestrovské půlnoci.

„Na tradiční Novoroční mši v poutním chrámu na Svatém Hostýně bude vypraveno na silvestra několik zvláštních vlaků Českých drah z různých míst Moravy,“ uvedl Kubát.

Zvláštní spoj vyjede například z Brna s odjezdem ve 20:25, z Olomouce s odjezdem ve 21:39 nebo také z Hodonína s odjezdem ve 20:12. „Tyto vlaky přijedou do Bystřice pod Hostýnem na úpatí Svatého Hostýna mezi 22. a 23. hodinou. Od vlakového nádraží k poutní bazilice je zajištěna autobusová doprava,“ uvedl mluvčí.

Další zvláštní vlak vyjede i z Velké nad Veličkou na Hodonínsku s odjezdem ve 20:28. „Tento vlak ale není přímý a je nutný přestup ve stanici Veselí nad Moravou,“ uvedl Kubát.

Mimořádné vlaky se podle něj z Bystřice pod Hostýnem vracejí na Nový rok. „Jejich odjezdy jsou po třetí hodině nad ránem a příjezdy do cílových zastávek okolo páté hodiny ranní,“ doplnil mluvčí.

Přesné jízdní řády mimořádně vypravených spojů jsou zveřejněny na webu Českých drah nebo v aplikaci Můj vlak. Na stejných místech cestující naleznou podrobnosti a přehled všech zastávek, ve nichž tyto vlaky zastavují.

Svatý Hostýn patří mezi nejvýznamnější mariánská poutní místa v České republice. Kromě věřících je také vyhledávaným cílem pěších turistů i cyklistů. Turisté zde mohou využít nabídku ubytování v podobě zhruba 160 lůžek a strávit čas rozjímáním nebo rekreací.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)