Na českém internetu se na Bílou sobotu objevil další kvalitní evangelizační site: Křesťanství.cz, který trochu paradoxně sídlí na adrese gospel.misie.cz. Z adresy je vidět, že ho provozuje Dům Michael, který provozuje i Misii na internetu. Nicméně podle Josefa Ptáčka, který oba sity správcuje, by se Křesťanství.cz mělo časem přesunout opravdu na doménu krestanstvi.cz, kterou Dům Michael vlastní.

O Velikonocích se činila i Abeceda víry na internetu. Zprovoznila svoji velikonoční stránku, kterou zaregistrovala ve všech velkých vyhledávačích a díky tomu mohla opět počítat s rekordní návštěvnosti.

BIBLENET.CZ postihli dvě nepříjemnosti. Nejprve se jim kompletně smazala celá nová podoba BIBLENETu, která je vytvářena v PHP, a následně Jan Moravec, který BIBLENET.CZ spravuje, vážně onemocněl. Nová podoba se tak odložila na červen. Nicméně i přes tyto nepříjemnosti je BIBLENET.CZ internetovým partnerem projektu Česká bible, v rámci něhož se opisuje bible po celé republice. Více informací lze nalézt na http://ceskabible.biblenet.cz/.

Bibli se věnuje i site Radia Proglas. Na adrese http://www.proglas.cz/bib/bib_dnes2.htm/ najdete každý den jiný úryvek z bible. Samozřejmostí je i menší archiv. Ředitel Radia Proglas P. Martin Holík Magazínu ChristNet.eu neprozřetelně prozradil, aniž by si to uvědomil, jak se dá jejich site hacknout. Nebudeme to zkoušet, i když pokušení je veliké.

Grano Salis připravil první interaktivní webové modlitby na českém internetu. Na jeho stránkách můžete vyplnit formulář, který se přes e-mail odešle správci Grano Salis Štěpánu Křivánkovi, a ten vystaví vaši žádost o modlitbu na svých stránkách. Ač mezi ChristNet.eu a Grano Salis nepanují zrovna láskyplné vztahy, zveřejnil Štěpán Křivánek na svých stránkách i modlitbu za ChristNet.eu.

Karmelitánské nakladatelství převedlo v rámci svého internetového knihkupectví na web celou Encyklopedii křesťanství. Tuto v papírové podobě mnohasetstránkovou knihu lze nalézt na http://www.karmelitanske-nakladatelstvi.cz/encyklopedie.php. Autoři však nezůstali jen u převedení knižního díla do elektronické podoby. Na svých stránkách slibují, že pokud budou mít uživatelé zájem, doplní encyklodii i o další hesla.

Na internet přešlo i umělecké sdružení ELGAR. Jeho stránky na www.elgar.cz obsahují více než zajímavé věci. Pokud jste si někdy chtěli stáhnout vážnou hudbu ve formátu MP3, máte nyní možnost. Pokud dáváte přednost celým CD, můžete si je zde zakoupit. Nechybí ani obsáhlé životopisy členů sdružení.

Interaktivně se vylepšil Ekontakt, kde lze nalézt kontakty na křesťany na internetu. Zatímco dříve bylo nutné pro zaregisrování poslat správci Danielovi Cieslarovi e-mail s vašimi údaji, nyní je vše řešeno přes formuláře. Ekontakt také získal novou grafickou podobu. Ač sídlí na Můjwebu, díky přesměrování má zapamatovatelnější adresu: www.krestan.cz/ekontakt (občas ale toto přesměrování nefunguje).

Příští měsíc:

  • Připravují se velké křesťanské internetové obchody
  • Zajímavá křesťanská doména je ještě volná
  • Katolická církev má pro své akce připravené domény

Nechte si zdarma zasílat naše zprávy na mobil a e-mail