Vážení přátelé, přijměte prosím omluvu za to, že během soboty a neděle nefungoval ChristNet.eu. Je mi trapné, že podobnou tiskovou zprávu musím letos psát již po druhé. Dovolte mi vysvětlit, proč ChristNet.eu občas padá.

Nejdřív, k čemu vlastně došlo. Ještě v pátek 1. září fungoval ChrisNet.cz normálně. V sobotu ráno jsem dostal na svůj mobil e-mail, že ChristNet.eu (dále jen ChN) má nějaké problémy. Nevím již, kdo mi tu zprávu poslal, ale rozhodně mu moc děkuji. Když jsem se totiž díval do e-mailové schránky, uvedený e-mail tam nebyl. Teprve později jsem zjistil, že mám přeplněný mailbox (přes 30 MB :-)) a tudíž dostanu e-mail na mobil, ale mailbox ho odmítne.

Když jsem zjistil, že je něco s databází, okamžitě jsem mailoval Honzovi Ficalovi a Emilu Vařekovi. Ti mají na starost technickou stránku ChN. Také jim chodí e-maily na mobily, takže jsem předpokládal, že budou co nejrychleji reagovat. Naneštěstí byli oba zrovna mimo dosah sítě Paegas.

Sám jsem musel taktéž odjet - na Českomoravskou vysočinu. Večer se mi ale podařilo spojit se – přes Český Telecom - s Honzou Ficalem. Ten mi řekl, že jakmile se dostane v neděli do civilizace (k jednomu kamarádovi), podívá se na to. Byl totiž, stejně jako Emil Vařeka, v jedné malé obci.

Jak nám sdělil Robert Prokeš z firmy IGNUM Server, kde hostujeme, přecházeli zrovna na Windows 2000. A někdo (že bychom to byli my?) stáhl celou naši databázi. Prostě se ztratila ze serveru. To Honza Fical zjistil v neděli večer. Poznámka k IGNUMU: jejich výhoda je ta, že jsou velmi rychlí. Kdybychom byli někde jinde, načítal by se ChN mnohem déle. Mají rychlé servery i připojení do páteřní sítě internetu.

Přístup k naší databázi má jen několik lidí. Ani si nemyslím, že by se jednalo o hackerský útok. Několik dní před tím jsem totiž ChN proti hackerskému útoku testoval. O svou bezpečnost se tedy obávat nemusíte. Ostatně, na ChN teď sledujeme skoro všechno, takže kdyby se dělo něco mimořádného, zjistíme to.

ChN zálohujeme obvykle každý den. V tomto případě jsme provedli poslední zálohu ve čtvrtek večer. Vše, co se stalo na ChN později, je zřejmě nenávratně ztraceno.

V neděli večer byl již k dispozici i Emil Vařeka, který měl po ruce zálohu. Po modemu (sic!) tedy o půlnoci z neděle na pondělí 4. září 2000 nahrál na ChN 9 MB a ChN mohl opět začít fungovat.

Uvedený výpadek nás mrzí a za ztráty se omlouváme. Ale opravdu jsme dělali, co jsme mohli.

Pokud se v následujících dnech objeví některé nedostatky - nyní víme např. o problémech s rozesíláním zpráv - budeme je operativně řešit. Veškeré připomínky k technickému provozu prosím zasílejte na fical@christnet.eu, případně na vareka@christnet.eu

Kdybychom měli solidní zázemí – kancelář, počítače (máme dva), pevnou linku, možnost platit zaměstnance – zvládali by se nám podobné situace mnohem snadněji.

Každému dynamickému situ se občas stane, že „spadne“. Ale záleží na zázemí, které má, aby to mohl napravit. My máme výborné spolupracovníky. Jsou schopní a já je obdivuji, že dokáží pracovat tak napilno a obětavě, a to bez jakéhokoli nároku na mzdu či jiné požitky.

To však nejde dělat věčně. Jestliže po nás chcete špičkové služby – a my vám je rádi nabídneme – je třeba nás finančně podpořit. ChristNet.eu je neziskové sdružení a naše příjmy z reklamy činily dosud jen 1 242 Kč. Křesťané prostě nejsou ještě zvyklí inzerovat na internetu.

Proto prosím, pokud můžete, podpořte nás. Jestliže jste schopni platit ročně stovky korun za jiná náboženská média, věřím, že se něco najde i pro nás. Čím více nás podpoříte, tím lepší servis vám poskytne – jako nikdo jiný.

Více o příspevcích, včetně našeho rozpočtu a stavu našeho účtu, najdete na http://christnet.eu/plat.

Robert Němec
prezident
ChristNet.eu