(Brno 3. října 2000) ChristNet.eu - centrum křesťanství na českém internetu - pořádá již po druhé výroční setkání správců křesťanských sitů (serverů). To se uskuteční 11. října 2000 v Brně od 18.00. Po jeho loňském úspěšném 1. ročníku je jeho letošním cíle poukázat na možnosti rozvoje křesťanského internetu v České republice.

S krátkými referáty vystoupí zástupci hlavních křesťanských sitů. Svou účast již přislíbili:

Ignác Mucha - Abeceda víry na internetu, Pastorace.cz
Josef Ptáček - Misie na internetu, Křesťanství.cz
Bedřich Jetelina - mluvčí Církve adventistů sedmého dne, bývalý šéfredaktor e-zinu WebImpulz
Tomáš Soukup - cirkev.cz
Robert Němec - ChristNet.eu
Petr Handlar - Katolík.cz

Jan Moravec z BIBLENET.CZ se bude setkání účastnit on-line z USA.

Pozvání obdrželi představitelé všech velkých křesťanských sitů a křesťanského internetového byznysu. Setkání se zúčastní i představitelé křesťanských médií.

Předpokládá se, že letošní ročník bude stejně tak plodný jako minulý. Na něm bylo domluveno postavení ChristNet.eu jako centra křesťanství na českém internetu, vytvořily se základy pro hodnocení obsahu českého křesťanského internetu a v jeho důsledku došlo k fůzi ChristNet.eu - www.christnet.eu - a Katolík.cz - www.katolik.cz - (dříve Katolická mládež (nejen) na jižní Moravě). Účastníci si ale pochvalovali i navázání osobních kontaktů s představiteli jiných křesťanských projektů.

"Pevně věřím, že letošní setkání prohloubí spolupráci mezi jednotlivými projekty a naznačí směr, kterým by se měl český křesťanský internet ubírat," prohlásil k výročnímu setkání prezident ChristNet.eu Robert Němec. Právě perspektivy dalšího vývoje křesťanského internetu budou hlavním tématem letošního setkání. V krátkých příspěvcích budou účastníci seznámeni s jednotlivými trendy, možnostmi rozvoje a vývojem některých zajímavých projektů. Po jednotlivých příspěvcích bude možnost diskuze.

Konference je otevřená všem správcům křesťanských sitů nebo zájemcům o křesťanský internet. Přihlásit se je možné do 8. října 2000 na e-mailové adrese nemec@christnet.eu. Účastnický poplatek činí 130 Kč a bude z něj výhradně hrazena večeře.

Sdružení ChristNet.eu provozuje sity ChristNet.eu a Katolík.cz, které denně zaznamenávají přes 4 000 přístupů. Vzniklo 1. března 2000  a od té doby si získalo vůdčí postavení na českém křesťanském internetu. Je ekumenického charakteru. Peníze na svou činnost získává především od jednotlivých drobných sponzorů. Nesponzoruje ho žádná církev ani církevní organizace.

Kontakt pro média:

Robert Němec
prezident
ChristNet.eu

Vinařská 5/A3
603 00 Brno

E-mail: nemec@christnet.eu
Telefon: 0604 788 149
Fax: 017/ 356 56 69