ChristNet.eu - centrum křesťanství na českém internetu - oslavil včera své první narozeniny. Zařadil se tak mezi několika málo projektů, které jsou na českém internetu dlouhodobě úspěné. Minulý rok navíc skončil se ziskem.

ChristNet.eu (christnet.eu) vznikl jako následovník projektů Getsemany (http://www.clavis.cz/Getsemany) a ChristNet (http://www.clavis.cz/ChristNet), které vznikly na jaře 1996. Práce na projektu ChristNet.eu začaly v lednu 2000 a sputěn byl 29. února 2000.

Během jednoho roku  své existence si ChristNet.eu vydobyl své místo jako opravdový středobod křesťanství na českém internetu. Denně má v průměru 3 000 přístupů, což je nejvíce ze všech náboženských sitů (serverů) v Česku. Magazín ChristNet.eu, část ChristNet.eu, se stal uznávaným zdrojem informací o dnešním křesťanství. Citovaly z něj např. Lidové noviny, Český rozhlas, Britské listy, iStrategie, Katolický týdeník nebo Mezinárodní Report. Objevoval se např. v České televizi, Týdnu, Radiu Proglas nebo Rovnosti.

"Naším cílem je poskytovat na internetu vše, co si člověk z křesťanské oblasti může přát a co mu nemohou zabezpečit jednotlivé církve," říká prezident ChristNet.eu Robert Němec. "Navíc chceme vždy poskytovat bleskové a pod povrch jdoucí informace o všem, co se právě děje v křesťanství. Jestliže je v křesťanství něco aktuálního, najdou u nás lidé po vyťukání "christnet.eu" kompletní informace o daném problému, " dodává.

ChristNet.eu připravuje u obou svých sitů pro tento rok další novinky. Předně to bude zprovoznění databáze křesťanských akcí pod názvem Akce ChristNet.eu. Již ve vývoji jsou Prohlášení ChristNet.eu, kde budou moci prezentovat svá tisková prohlášení náboženské a charitativní organizace. Druhý site spadající pod ChristNet.eu nabídne zasílání elektronických pohlednic.

ChristNet.eu je občanské sdružení, zaregistrované u Ministerstva vnitra 1. března 2000. ChristNet.eu provozuje sity ChristNet.eu a Katolík.cz. Součástí situ ChristNet.eu je Magazín ChristNet.eu, Diskuze ChristNet.eu a Odkazy ChristNet.eu. Katolík.cz zahrnuje i Seznamka.Katolík.cz, Poradna.Katolík.cz a Inzerce.Katolík.cz.

ChristNet.eu skončil minulý rok se ziskem 2 002 Kč. Pracuje na něm jedenáct spolupracovníků, většinou na dobrovolné bázi bez nároku na odměnu.

Kontakt pro média:

Robert Němec
prezident

e-mail: nemec@christnet.eu
telefon: 0608 888 310
telefon: 0604 788 149
fax: 017/ 356 56 69

Vinařská 5/A3
603 00 Brno