Předseda Senátu Petr Pithart převzal záštitu nad prvním mistrovstvím České republiky ve znalostech Bible. Pořadatelům zaslal dopis upozorňující na důležitost bible v každodenním životě.

Ilustrační foto: bible se symbolem ryby
Foto: Corbis

Vážení a milí přátelé,

pokládám si za čest, že jste se na mne obrátili s návrhem, abych převzal záštitu nad prvním mistrovstvím České republiky ve znalostech Bible a nesmírně rád jsem Vám vyhověl.

Mluví-li se o Bibli jako o knize knih, není to jenom vžitý obrat, fráze. Je to kniha výjimečná z každého pohledu, který na ni kdo z kteréhokoli kouta světa upře. O žádné jiné knize totiž neplatí, že je věčně živá tolik, jako to platí právě o Bibli. Je nejen pramenem víry a moudrosti, avšak vstupuje, pro mnohé nevědomky, i  do našich každodenních promluv, úvah a rozhodování. Inspiruje slova i skutky, je útěchou i oporou, zdrojem síly.

Právě proto, že se snažíte všem lidem Bibli přibližovat, že je učíte objevovat ji a důkladně ji poznávat, musím Vám všem vzdát hold a poděkovat Vám.

Vážení a milí přátelé, přeji Vám ve Vaší práci úspěch, stejně jako všem členům soutěžních družstev. Na nejvyšším stupínku může stát jen ten nejlepší. Avšak právě ve Vaší soutěži nemůže být poražených – už samo poznání právě Bible je vítězstvím.

Petr Pithart

Podívejte se na fotografie z mistrovství