V malé vesničce v podhůří Orlických hor se již poněkolikáté uskuteční akce s názvem Slavnostní zakončení školního roku. Na místním zimním stadionu opět dojde k setkání generací. Opravdu, tato akce je pro všechny od raného dětství, přes čerstvě dospělé až k těm, kteří svoji dospělost prožívají na plné obrátky nebo jsou již za jejím zenitem. Stačí si sbalit svých pár švestek a vyrazit v pátek 28. června do Nekoře.

Vše bude zahájenou bohoslužbou slova v 19.30. O hudební doprovod se postará Eliata, rocková kapela Sboru církve bratrské z Vysokého Mýta, která se zúčastnil se festivalů Hradecká kytara, Zlínský trakař a Otevřeno v Jimramově. Mezi jejich vydané nahrávky patří Celým srdcem I, II a III nebo CD Tvůj plamen. Vůdčími osobnostmi kapely jsou Radek Štěpán a kytarista Milan Havlík.

Zhruba ve 20.30 by měli svoji pozornost zbystřit děti. Pro ně jsou připraveny nejrůznější soutěže, hry a diskotéka. O hodinu později nás čeká „Klauniáda“ ostravského divadla MIMO. Soubor, v němž se sešli herci, mimové a klauni. Toto divadlo je mimo jiné zajímavé tím, že v něm hrají i nevidomí a neslyšící.

Těsně před „zlatým hřebem večera“ přijde chvilka ztišení, naplněná modlitbou a díkem za prožitý školní rok, to už bude po hodině dvaadvacáté. Poté se nebe nad Nekoří rozzáří světly všech barev, nečekejte pár rachejtlí, ale opravdu povedený ohňostroj. Oči se nabažily, ale co hudbymilovná ouška, kterým Eliata nepostačí? I pro vytrvalce je tu něco.

Kolem jedenácté večer začne koncert rockové kapely Michael & Voice of Cathedrals. Jejich domovem je Lanškroun. Slyšet jste je mohli třebas i na Celostátním setkání mládeže na Svaté Hoře u Příbrami.

Slavnostní zakončení školního roku v Nekoři bude skvělou příležitostí pro setkání různých skupin křesťanů. Je to možnost radovat se ze života a cítit, že Bůh je uprostřed nás. Proto se přijeďte podívat. Tahle noc bude stát za to!

Vstupné je dobrovolné. Pořadateli jsou nekořská farnost ve spolupráci s místním obecním úřadem, klubem SHM a s podporou organizace Sokol.

odpovědný redaktor: Milan Kovář