Jde o setkání mladých, věřících a hledajících lidiček z vikariátu Ústí nad Orlicí (tj. farnosti okresu Ustí nad Orlicí a všech, kdo mají chuť). Tentokrát se sejdeme v Dolní Čermné, pokud nevíte, kde to je, koukejte si rychle doplnit mezery v zeměpisu. Začátek je v orlovně, to je budova naproti kostelu, na jejíž střeše sedí dva orli (ptáci), a to v 10 hodin, ale můžete klidně přijít i dřív. Nějaká práce se pro vás už najde. Program bude nabitý.

Nejdříve se představíme, neboť je dobré vědět, co je kdo zač. Pak přijde otec P. Mistr, otec P. Seidl, případně Jenda Kunert a něco zajímavého nám povědí. Aby toho nebylo málo, přijde ještě někdo, kdo nám poví o fenoménu zvaném „volontariát„. V přestávkách mezi vystoupeními zahraje některé ze svých šlágrů „VEKA„ - čili kapela z Vesmíru. Těšit se můžete také na moderátorské duo „Burda & Jarmil„. Přesně v poledne se zvedneme a odebereme se do našeho krásného kostela na mši svatou. Sloužit ji bude pan biskup Josef Kajnek, takže se těšte! Pak bude konečně pauza na jídlo. Doporučujeme, abyste se pořádně najedli guláše, který bude pro vás připraven, protože jiného jídla nebude!

Neméně zajímavé bude odpoledne, především zde bude možnost zhlédnout unikátní „Diákovou megashow hochů z Toronta„. A posléze si nostalgicky zavzpomínáme na Žďár a hezké letní počasí. Koho diáky nezajímají, může jít hrát fotbal či šachy, popřípadě se povyrazit ve výtvarné dílně. O půl šesté se všichni opět sejdeme a poděkujeme Pánu za krásný den, který nám připravil (snad to bude krásný den).

V šest započne akce označována námi pracovně jako „zábavný večer„. Zábava bude skutečně rozmanitá - rozepisovat se radši nebudu, neboť by se mi to sem už nevešlo. O půlnoci se zhasne a bude se spát! Takže žádná kalba až do rána, abyste si nemysleli; aspoň tak je to naplánováno. S sebou si nezapomeňte něco málo peněz (aspoň 100 Kč do společné kasy), protože bohužel každá sranda něco stojí, svačinku, ešus, lžíci a karimatku se spacákem pro ty, kdo plánují přespat. To je vše přátelé, kdo dočetl až sem, je fakt dobrej!