ChristNet.eu žije z velké části z darů čtenářů. Snažíme se pro Vás připravovat aktuální zpravodajství a publicistiku. Naši redaktoři informují o všem, co se děje ve světě církví a společnosti. Své zpravodaje máme v Hradci, Dublinu, New Yorku i v Aši. Podle statistického serveru Auditorka.cz se počet denních návštěv na web ChristNet.eu pohybuje v pracovních dnech stabilně kolem hranice jednoho tisíce. Tomu bohužel neodpovídá obětavost čtenářů. Od začátku roku jsme obdrželi na náš otevřený účet dary pouze od dvaceti čtenářů, přičemž provoz Magazínu stojí v průměru 10 000,-Kč měsíčne. Z tohoto důvodu jsme byli nuceni přejít do omezeneho režimu, který se naštěstí časově setkal se začátkem postního období, které je spojeno s mlčením a osobním usebráním. Je čas roztrhávat i čas sešívat, čas mlčet i čas mluvit - Kazatel 3,7.

ChristNet.eu je jeden z největších a nejčtenějších ekumenicky zaměřených křesťanských sitů v České republice. Jde o výjimečný projekt, který je vytvářen ze soukromých zdrojů a není primárně závislý na žádné z existujících církví nebo denominací. Na provoz internetových stránek ChristNet.eu by postačilo, kdyby každý návštěvník dal měsíčně 10 Kč. To je ve srovnání s tím, kolik v průměru zaplatíme ročně za noviny a časopisy minimální částka.

Informace na internetu jsou na první pohled zdarma, ale za aktualizací webu stojí živí lidé, kteří mu věnují svůj čas. Práce na zpravodajství a publicistice znamená i několik hodin denně editorské práce.  Naší snahou je přinášet zprávy aktuálně a v co největší kvalitě. Editoři a redaktoři i externí spolupracovníci dostali zaplaceno naposledy za měsíc listopad. Prosíme tedy čtenáře, kteří sledují náš servis, o příspěvek. V případě zájmu Vám můžeme vystavit potvrzení pro odpis z daní.

Dobrovolný přispěvek rádi přijmeme i od církví, farností a sborů o jejichž životě se snažíme informovat.

 Děkujeme Vám. Informace o tom, co je ChristNet a kdo projekt tvoří, naleznete zde.