Komunisté nejspíše ztratili veškerý pud sebezáchovy, když navrhli na Hrad Janu Bobošíkovou. Možná tajně doufají, že její členství v několika politických stranách, hnutích a organizacích se stane hlavním argumentem volby, neboť žádný jiný nás v případě této kandidátky nenapadne. Nebo že by vyměnila ODS svého čestného předsedu za bývalou členku?!

O ODS si můžu myslet cokoliv. Rozhodně však to nejsou blázni dávající hlas osobě, která na naší ani evropské politické scéně nic pozitivního nepředvedla. Faktem ale je, že na rozdíl od současného prezidenta Václava Klause s dosti fundamentalistickými názory na globální oteplování a liberálním pojetím sociálních vztahů v tržním hospodářství Janě Bobošíkové nemůžeme vytknout nic. Důvodem však není její nekonfliktnost a usměvavý výraz, nýbrž skutečnost, že paní Bobošíková své názory doposud nikdy neprezentovala!

Přestože bych si ženu na Pražském hradě vskutku přál, současný komunistický návrh je dle mého názoru neakceptovatelný. Klaus, Švejnar, Pithart, Halík či Pačes jsou osobnostmi, které na Hrad svým způsobem patří. Jsou vzdělaní, tvůrčí i státotvorní. O Janě Bobošíkové se něco podobného říci nedá.

Jestliže jsem první pokus o volbu prezidenta republiky označil za trapný, v případě nominace Jany Bobošíkové bych volil slova poněkud více ostrá. Její kandidatura by proměnila volbu prezidenta v reality show, kterou by nakonec musela vysílat Nova s vtipným komentářem moderátora, protože jinak by se na to dívat nedalo.

Jana Bobošíková je ta nejlepší prezidentská volba pro komunisty a jsem opravdu rád, že ji nenavrhl nikdo jiný. Ztratil bych pak naději, že v České republice zvítězí soudnost nad hloupostí. Proto pevně věřím, že zůstanou komunisté se svým návrhem osamoceni a my nakonec budeme mít důstojného prezidenta.