Právě v těchto dnech běží na facebookovém profilu komunikační a PR agentury Commservis.com kamasutra příběh kaštánkových postav Adama a Evy. Jedná se o kreativní fotografický příběh postaviček, které jsou vytvořeny z kaštanů a doplněny textovým komentářem, píše v tiskové zprávě Commservisu Pavla Janoušková.

„Když jsme byli malí, vytvářeli jsme vždy na podzim ve školce zvířátka a postavy z kaštanů a špejlí. A tak nás napadlo, že by mohlo být zajímavé připravit příběh, postavy pojmenovat a tento kreativní nápad prezentovat na Facebooku, který právě pro takové věci ideální,“ popisuje vznik nápadu kreativec a příležitostný dopisovatel Magazínu ChristNet.eu Tomáš Zdechovský a dodává, že na tento počin má velmi příznivé ohlasy u fanoušků i odborné veřejnosti.

Podle Janouškové se každé ráno se na facebookové stránce objeví nová fotografie s kaštánkovými postavami Adama a Evy, která posouvá příběh dopředu. Celkem se jedná o patnáct fotografií, které zachycují představení postav, vzájemné seznámení a následné vývoj jejich vztahu.

„Žijeme ve světě, kde na nás působí tisíce mediálních sdělení denně a stáváme se vůči nim imunní. Zaujmout dovedou pouze kreativní, originální a emoční sdělení. Naše kaštánková kamasutra je výsledek naší tvůrčí práce, která má pobavit a dokázat, že i z obyčejné věci se dá připravit zajímavá kampaň,“ uzavírá Tomáš Zdechovský v tiskové zprávě publikované jeho PR agenturou.

Někteří čtenáři i kolegové v redakci se ptají, co má vydání tohoto článku společného s křesťanstvím. Prý něco takového na ekumenický portál nepatří. Prý snad jen ta jména - Adam a Eva. Tento poněkud výstřední článeček není vydán ani z vděčnosti k bývalému vedoucímu našeho portálu Tomáši Zdechovskému, či jako reklama agentury Commservis.com.  Naopak, někdy se na Tomáše zlobím, že si na ChristNetu sem tam dělá neplacenou reklamu svého podniku. Přesto jsem rád, že Tomáš na ChristNet nezapomněl a příležitostně zde stále publikuje. Například jeho verše čtu velmi rád.

Článek jsem zařadil do vydání v rubrice křesťanský humor, protože nápad s kaštánky považuji za velmi vtipný a originální a dobré nápady si reklamu zaslouží. Na křesťanských serverech i v celé společností v posledních týdnech probíhaly plamenné debaty o vhodnosti či nevhodnosti sexuální výchovy ve školách a k tomuto tématu se tento týden přidala i diskuze o umělém oplodnění. Internet je zaplaven tvrdou pornografii a proto se domnívám, že neohrabaní kaštánci zas tak velkou mravní spoušť křesťanské mládeži nezpůsobí.

Navíc, až na obrázek s popisem "A o víkendech zůstávali spolu celý den. Měli se prostě rádi!", který mě osobně nijak neoslovuje a který zde, jsa puritán, nehodlám komentovat, představuje seriál zatím jen nesmělé přibližování Adama a Evy a jednu misionářskou polohu. Uvidíme, jak se dílo rozvine, třeba nepůjde jen o klasickou kamasutru a dočkáme se i nějakého malého Kaina a Ábela. Nechme se překvapit. Možná to bude zajímavé a dále vtipné, ale třeba i trapné.

Doufám tedy, že tento článek pohorší jen menšinu čtenářů a že zůstane návodem jen pro osoby ve svazku manželském. Mládež ať si jde zatím jen sbírat mezi listy malé kaštánky.

foto: Commservis.com