Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Prosíme podpořte magazín Christnet.eu. Dáváme prostor většinovému pohledu i názoru menšin

Výběr Christnetu

Prosíme podpořte magazín Christnet.eu. Dáváme prostor většinovému pohledu i názoru menšin

Vlastní zpráva / 2. 10. 2017 12:58

Prosíme podpořte provoz magazínu Christnet prostřednictvím transparentního účtu bez bankovních poplatků č. 2900316130/2010. Na účtu je aktuálně necelých třista korun, které nepokryjí měsíční náklady na provoz. Nově a jednodušším způsobem můžete podpořit provoz portálu i pomocí aplikace Darujme.cz

Domácí zpravodajství

Zahájení akademického roku doprovodí bohoslužba u Salvátora v Klementinu nebo v evangelickém kostele

red, / 2. 10. 2017 1:01

Zahájení akademického roku doprovodí bohoslužba u Salvátora v Klementinu nebo v evangelickém kostele U příležitosti zahájení akademického roku 2017/2018 se v Akademického farnosti v kostele Nejsvětějsího Salvátora v Praze koná v úterý 3. října  slavnostní bohoslužba. Mši sv. bude sloužit mladý jezuitský duchovní Jan Regner, promluví Marek Vácha, který kromě kněžské služby působí i jako univerzitní pedagog a přednosta Ústavu etiky na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Bohoslužbu doprovodí zpěvem salvátorská schola. Zahájení akademického roku si připomenou o den později i evangelíci.

Domácí zpravodajství

Katolický kněz Jan Rybář byl vyznamenán Senátem Parlamentu České republiky

Vlastní zpráva / 1. 10. 2017 0:27

Katolický kněz Jan Rybář byl vyznamenán Senátem Parlamentu České republiky 7. září byla jezuitovi Janu Rybářovi, známému mimo jiné svými fejetony a knihami, udělena stříbrná medaile Senátem parlamentu ČR, uvádi server Simeon.cz. Není to jeho první vyznamenání. Za svůj příkladný život a zásluhy o rozvoj demokracie již získal Jan Rybář Cenu Václava Bendy, kterou mu předal Daniel Herman dne 16. listopadu 2011 a pamětní medaili Královéhradeckého kraje, kterou obdržel od hejtmana Lubomíra France 8. května 2015.

Domácí zpravodajství

Novým předsedou Rady CB se stal David Novák

Vlastní zpráva / 29. 9. 2017 17:05

Novým předsedou Rady CB se stal David Novák Na počátku září se ujal funkce předsedy Rady Církve bratrské kazatel David Novák (ročník 1966). Svojí církví byl zvolen již v květnu 2016, oficiálně se však úřadu ujal až nyní. Vedle církevní funkce i nadále pracuje jako kazatel sboru CB  na Praze 13, který na počátku milénia spoluzaložil.

Domácí zpravodajství

Lidé si ve Staré Boleslavi u Prahy připomněli svatého Václava

ČTK / 28. 9. 2017 14:26

Lidé si ve Staré Boleslavi u Prahy připomněli svatého Václava Tisíce lidí dnes dorazily na Národní svatováclavskou pouť do Staré Boleslavi, kde byl zavražděn kníže Václav. Odkaz světce a patrona země si připomněly davy poutníků na Mariánském náměstí při tradiční poutní mši, kterou sloužil biskup František Václav Lobkowicz. Kazatelem byl kardinál Dominik Duka, který mimo jiné připomněl blížící se parlamentní volby.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)