Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Město Kadaň usiluje o zápis tamního františkánského kláštera na seznam UNESCO

Domácí zpravodajství

Město Kadaň usiluje o zápis tamního františkánského kláštera na seznam UNESCO

ČTK / 4. 2. 2014 10:00

Město Kadaň bude usilovat o to, aby byl tamní františkánský klášter zapsán na seznam kulturního dědictví UNESCO. Záměr, který je nyní na samém počátku, schválili v lednu městští radní. ČTK to potvrdila Iveta Svobodová ze sekretariátu starosty. Hlavním koordinátorem projektu je kadaňský rodák a historik působící na Karlově univerzitě Petr Hlaváček. Klášter z přelomu středověku a novověku je unikátní použitím sklípkových kleneb a malbami souvisejícími s dílnou Lucase Cranacha staršího. 

Domácí zpravodajství

Světlá nad Sázavou zrekonstruuje a zpřístupní kostelní věž

ČTK / 4. 2. 2014 9:50

Světlá nad Sázavou zrekonstruuje a zpřístupní kostelní věž Věž světelského kostela svatého Václava by se po opravách měla přiblížit vzhledu, jaký měla před sto lety. Plech natřený červenou barvou by na vrcholu věže měla nahradit měď, atypické patro pod ním má být místo starého plechu obloženo dřevem. Věž opravy potřebuje, protože krytinou zatéká, což poškozuje krovy, řekl ČTK světelský starosta Jan Tourek (KDU-ČSL). Radnice zároveň oživuje letitý projekt na úpravy městského centra. 

Ze světa

Belgičtí náboženští představitelé vyzývají k modlitbě a postu proti eutanazii pro nezletilé

radiovaticana.cz / 5. 2. 2014 22:39

Vlnu kritiky napříč náboženskými směry vyvovalo v Belgii schválení návrhu zákona o rozšíření možnosti eutanazie i pro nezletilé. Návrh byl již schválen senátem i právní komisí poslanecké sněmovny.

Domácí zpravodajství

Papež požehná dvě nové korunky pro staroboleslavské Palladium

Apha.cz / 3. 2. 2014 11:18

Papež požehná dvě nové korunky pro staroboleslavské Palladium Během návštěvy Ad limina apostolorum, která se koná 11. až 17. února, požehná papež František dvě nové korunky pro staroboleslavský reliéf Madony s dítětem, který je nazýván Palladiem země české. Korunky byly zhotoveny z podnětu kardinála Dominika Duky.

Domácí zpravodajství

Arménský prezident navštívil kardinála Duku

apha.cz / 3. 2. 2014 7:55

Arménský prezident navštívil kardinála Duku Na pozvání prezidenta republiky Miloše Zemana přicestoval 29. ledna na státní návštěvu České republiky prezident Arménské republiky Serzh Sargsyan. V odpoledních hodinách přijal pozvání pražského arcibiskupa kardinála Dominika Duky OP, s nímž se sešel v Arcibiskupském paláci.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)