Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež František je v Panamě na Světových dnech mládeže. Vyjádřil se i k situaci ve Venezuele

Ze světa

Papež František je v Panamě na Světových dnech mládeže. Vyjádřil se i k situaci ve Venezuele

ČTK / 25. 1. 2019 8:58

Papež František  přistal v Panamě, kde se konají Světové dny mládeže. Vyvrcholením jeho cesty bude nedělní liturgie pod širým nebem.

Domácí zpravodajství

Zeman: Zdanění církevních restitucí může zaplatit opravy památek

ČTK / 25. 1. 2019 7:09

Zeman: Zdanění církevních restitucí může zaplatit opravy památek Peníze ze zdanění církevních restitucí by mohly být podle prezidenta Miloše Zemana použity na financování oprav kulturních památek. Zeman včera v pořadu Týden s prezidentem na TV Barrandov řekl, že se to chystá navrhnout ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD).

Archiv zpráv

Duka: zákon o zdanění církevních náhrad narušuje právní jistotu a ústavnost

ČTK / 24. 1. 2019 21:14

Duka: zákon o zdanění církevních náhrad narušuje právní jistotu a ústavnost Novela komunistických poslanců na zdanění peněžité náhrady vyplácené v rámci restitucí, kterou ve středu schválila Sněmovna, podle pražského arcibiskupa kardinála Dominika Duky narušuje ústavnost a právní jistotu v ČR. Uvedl to v prohlášení zaslaném ČTK. Poděkoval těm, kdo hlasovali proti přijetí novely nebo se hlasování zdrželi.

Domácí zpravodajství

Sněmovna schválila zdanění státních náhrad církvím

ČTK, red. / 23. 1. 2019 11:52

Sněmovna schválila zdanění státních náhrad církvím Peněžité náhrady, které církve dostávají od státu za majetek nevydaný v restitucích, zřejmě budou podléhat zdanění. Předpokládá to novela poslanců KSČM, kterou dnes schválila Sněmovna. Pravice neprosadila návrh TOP 09 na zamítnutí sporné předlohy, která nyní poputuje k posouzení do Senátu. Zdanění náhrad patří k podmínkám komunistů pro toleranci menšinové vlády ANO a ČSSD.

Ze světa

Soud: Volno na Velký pátek jen pro protestanty a starokatolíky je diskriminace

ČTK / 23. 1. 2019 0:17

Soud: Volno na Velký pátek jen pro protestanty a starokatolíky je diskriminace Soudní dvůr Evropské unie v Lucemburku dnes rozhodl, že rakouský zákon, který umožňuje na Velký pátek placené volno pouze protestantům a starokatolíkům, je vůči ostatním náboženstvím diskriminační. Rakouští zákonodárci si teď lámou hlavu, jak situaci změnit. O možných řešeních obšírně informuje agentura APA.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)