Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
„Mr. Bean“ považuje přirovnání žen v burkách k poštovním schránkám za dobrý vtip

Ze světa

„Mr. Bean“ považuje přirovnání žen v burkách k poštovním schránkám za dobrý vtip

Vlastní zpráva / 11. 8. 2018 12:33

Britský herec a komik Rowan Atkinson, známý především jako představitel Mr. Beana, se v tisku zastal bývalého ministra zahraničí Borise Johnsona kritizovaného za kontroverzní výrok o burkách. Johnson v něm takto zahalené ženy přirovnal k poštovním schránkám a bankovním lupičům. Atkinson v dopise zaslaném deníku The Times uvedl, že mu přirovnání připadá zábavné. 

Domácí zpravodajství

V neděli na Den židovských památek se otevře řada synagog a dalších míst. Vstupné bude často zdarma

ČTK / 11. 8. 2018 12:28

V neděli na Den židovských památek se otevře řada synagog a dalších míst. Vstupné bude často zdarma V neděli 12. srpna na Den židovských památek se otevře řada synagog a dalších míst.  Například v Pardubickém kraji bude přístupných pět míst. Zdarma si pak mohou v neděli prohlédnout návštěvníci mikulovskou synagogu i boskovickou židovskou čtvrť.

Domácí zpravodajství

Svatovavřinecká pouť přilákala na Sněžku stovky lidí včetně bývalého prezidenta Klause

ČTK / 11. 8. 2018 12:15

Svatovavřinecká pouť přilákala na Sněžku stovky lidí včetně bývalého prezidenta Klause Stovky lidí dnes zamířily na nejvyšší horu České republiky Sněžku, kde se uskutečnila tradiční Svatovavřinecká pouť. Po vlně veder v uplynulých dnech, kdy i v Krkonoších teploty vysoko přesahovaly 20 stupňů Celsia, poutníci stoupali na Sněžku v mnohem chladnějším počasí. Na vrcholu Sněžky bylo v poledne zataženo, kolem deseti stupňů.

Domácí zpravodajství

Lidé si při křesťanské i buddhistické pietě připomněli utonulé vietnamské chlapce

Vlastní zpráva / 7. 8. 2018 1:00

Lidé si při křesťanské i buddhistické pietě připomněli utonulé vietnamské chlapce V jezeře Lhota poblíž Staré Boleslavi se minulý čtvrtek utopili dva sedmiletí chlapci vietnamského původu. Na nedělním pietním aktu za oba utonulé chlapce U kříže na lesní cestě vedoucí kolem jezera se sešlo asi 150 lidí, včetně mnoha Vietnamek a Vietnamců.

Ze světa

Mezi dvěma Koreami byla otevřena kaple míru

La Croix / 6. 8. 2018 10:43

Mezi dvěma Koreami byla otevřena kaple míru Uprostřed bezpečnostní zóny oddělující Severní a Jižní Koreu bude vybudována v březnu 2019 katolická kaple míru. Její konstrukce započala během slavnosti 5. června. Kaple stojící v těsné blízkosti severního státu se stane zhmotněním vůle jihokorejské katolické církve k dialogu, přičemž se nejedná o první takový pokus.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 120)