Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Již nejde o etiku, kauza se politizuje, uvedl děkan JAMU ke kontroverzní hře. Vyjádřil se i Zeman

Domácí zpravodajství

Již nejde o etiku, kauza se politizuje, uvedl děkan JAMU ke kontroverzní hře. Vyjádřil se i Zeman

ČTK, red. / 2. 6. 2018 10:53

Děkana Petra Francána mrzí, že estetik Petr Osolsobě odstoupil kvůli kontroverznímu představení Naše násilí a vaše násilí z umělecké rady Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění (JAMU) v Brně. Podle děkana se rada mohla vyjádřit k inscenaci zpětně, teď už to nejspíš neudělá. Festival pořádá Národní divadlo Brno, fakulta s ním není nijak přímo spojená. "Původní etické otázky se nyní silně politizují a celá kauza nabírá zcela nových rozměrů", dodal děkan.

Ze světa

Převažující postoj Britů k církvím je lhostejnost

DINGIR / 1. 6. 2018 20:38

Převažující postoj Britů k církvím je lhostejnost Americká křesťanská výzkumná agentura Barna Group se zaměřila na místo křesťanských církví v britské společnosti. Konkrétně na to, jak je zde jejich přítomnost vnímána.

Ze světa

Papež Chilanům vzkázal, že církev už nebude ignorovat zneužívání

ČTK /mn / 1. 6. 2018 11:17

Papež Chilanům vzkázal, že církev už nebude ignorovat zneužívání Papež František slíbil chilským katolíkům, že církev nebude "už nikdy" ignorovat sexuální zneužívání kněžími a jeho krytí, informovala agentura Reuters. Krátce před zveřejněním Františkova dopisu v Chile Vatikán informoval, že se do jihoamerické země podruhé vydává maltský arcibiskup Charles Scicluna, největší odborník Vatikánu na sexuální zločiny. Papež se počátkem dneška bude po tři dny setkávat s druhou skupinou chilských obětí sexuálního zneužívání kněžími.

Ze světa

Je ještě v módě být ekumenický? Ptají se delegáti evropských církví v srbském Novém Sadu

ERC /mn / 1. 6. 2018 11:10

Je ještě v módě být ekumenický? Ptají se delegáti evropských církví v srbském Novém Sadu V srbském Novém Sadu začíná valné shromáždění Konference evropských církví (KEK). Na valné shromáždění vysílají své delegáty všechny členské církve KEKu, kterých je v současnosti na 120 a pochází z celé Evropy, jak z EU, tak mimo ni. Ekumenickou radu církví v ČR reprezentuje na valném shromáždění její generální sekretář Petr Jan Vinš.

Domácí zpravodajství

Prof. Osolsobě kvůli blasfemické hře odstoupil z umělecké rady JAMU

ČTK / 1. 6. 2018 10:02

Prof. Osolsobě kvůli blasfemické hře odstoupil z umělecké rady JAMU Z umělecké rady Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění (JAMU) odstoupil estetik Petr Osolsobě. Vadilo mu to, že se umělecká rada nijak nevyslovila k uvedení kontroverzních inscenací Olivera Frljiče na festivalu Divadelní svět Brno. Osolsobě se v abdikačním dopise vymezil vůči hanobení křesťanství.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)