Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Skupina křesťanů vyzvala papeže k neprodloužení Dukova mandátu. Ozývají se i hlasy na jeho podporu

Domácí zpravodajství

Skupina křesťanů vyzvala papeže k neprodloužení Dukova mandátu. Ozývají se i hlasy na jeho podporu

ČTK, red. / 14. 2. 2018 9:15

Před pražským Arcibiskupským palácem dnes dopoledne skupina křesťanů zveřejnila svůj dopis papeži Františkovi, ve kterém ho žádají, aby neprodlužoval mandát pražskému arcibiskupovi Dominiku Dukovi a jmenoval nového arcibiskupa. Řada katolíků s touto formou protestu ale nesouhlasí

Domácí zpravodajství

Karlín Group bude s biskupstvím stavět na pražském Karlíně

ČTK / 14. 2. 2018 9:00

Karlín Group bude s biskupstvím stavět na pražském Karlíně Developerská společnost Karlín Group a královéhradecké biskupství chtějí postavit v pražském Karlíně multifunkční budovu. Královéhradecký biskup Jan Vokál odůvodnil investici do projektu i tím, že partnerem je společnost, která rozvíjí území Karlína a dává mu novou, přívětivou tvář. "Jsme dlouhodobým investorem, který klade velký důraz na etický charakter investic," doplnil Vokál. Důvodem investice je i to, aby církev mohla z výnosů platit svoji činnost a nebyla v budoucnu závislá na státu.

Ze světa

Anglikáni schválili sjednocení s metodisty

Křesťan dnes / 12. 2. 2018 23:41

Anglikáni schválili sjednocení s metodisty V Londýnském Westminsteru se v těchto dnech koná generální synoda anglikánské církve (Church of England, CoE). Jedním z hlavních témat letošního setkání tohoto nejvyššího orgánu CoE je diskuse o znovusjednocení s církví metodistickou. Většina účastníků synody se vyslovila pro toto sjednocení.

Domácí zpravodajství

Katolická teologická fakulta v Praze má prvního laického děkana profesora Novotného

Apha, red. / 12. 2. 2018 23:28

Katolická teologická fakulta v Praze má prvního laického děkana profesora Novotného 1. února se ujal funkce děkana Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy prof. PhLic. Vojtěch Novotný, Th.D. Slavnostní inaugurace proběhla 31. ledna v rámci bohoslužby v chrámu Panny Marie před Týnem. Prof. Novotný je první děkan Katolické teologické fakulty od založení univerzity v r. 1347–1348, který není knězem.

Domácí zpravodajství

Lidé okolo prezidenta využívali lží a manipulací, píší v prohlášení duchovní husitské církve

Proglas.cz, red. / 12. 2. 2018 12:54

Lidé okolo prezidenta využívali lží a manipulací, píší v prohlášení duchovní husitské církve Několik desítek farářů a kazatelů brněnské diecéze Církve československé husitské připojilo svůj podpis pod prohlášení, které komentuje současnou situaci v české společnosti po parlamentních a prezidentských volbách. V prohlášení, ke kterému se stále mohou připojovat další zájemci, stojí mimo jiné konstatování, že při prezidentské kampani lidé okolo současné hlavy státu využívali vědomých lží a manipulací, které rozdmýchávaly ve společnosti zejména strach z imigrantů.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)