Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Přibyl vyzval ke smíru, Holub je z Drahošovy prohry, zklamán, vyjádřil se i Duka

Domácí zpravodajství

Přibyl vyzval ke smíru, Holub je z Drahošovy prohry, zklamán, vyjádřil se i Duka

ČTK / 27. 1. 2018 21:32

Výsledek prezidentské volby podle plzeňského biskupa Tomáše Holuba ukazuje, že většina české společnosti nechce být natolik otevřená Evropě, jako byl vyzyvatel Miloše Zemana Jiří Drahoš. Holub to dnes řekl s tím, že ho výsledek mrzí.

Ze světa

V Sýrii probíhají těžké boje a bombardování. Arcibiskup a protestantský pastor vyzvali k modlitbám

Vlastní zpráva / 26. 1. 2018 13:16

V Sýrii probíhají těžké boje a bombardování. Arcibiskup a protestantský pastor vyzvali k modlitbám Maronitský arcibiskup z Damašku Samir Nassar,  jehož texty byly v magazínu Christnet také publikovány, se včera, v den svátku Obrácení sv. Pavla, obrátil na celou církev a požádal o modlitby za ukončení bojů v Sýrii. Organizace Pomoc církvi v nouzi (ACN, Aid to the Church in Need) říká, že církevní představitelé napříč celou Sýrií hovoří o pokračujícím utrpení, které bylo vyvoláno dalším bombardováním v různých částech země.

Domácí zpravodajství

Biskup Radkovský podpořil Jiřího Drahoše, kardinál Duka nikoho konkrétně jmenovat nechce

Vlastní zpráva / 26. 1. 2018 0:20

Biskup Radkovský podpořil Jiřího Drahoše, kardinál Duka nikoho konkrétně jmenovat nechce Emeritní plzeňský biskup František Radkovský ve středu v prostorách plzeňské Papírny při veřejném shromáždění před druhým kolem prezidentských voleb podpořil kandidáta Jiřího Drahoše.

Domácí zpravodajství

K výročí Vlkova úmrtí se v katedrále uskuteční rekviem

ČTK / 25. 1. 2018 23:29

K výročí Vlkova úmrtí se v katedrále uskuteční rekviem V předvečer prvního výročí úmrtí kardinála Miloslava Vlka se ve svatovítské katedrále uskuteční rekviem za tuto významnou postavu české katolické církve. Počítá se s účastí řady hostů z ČR i ze zahraničí a hlavním celebrantem bude některý ze zahraničních kardinálů.

Ze světa

Papež varoval před "fake news", označil je za hadí taktiku

ČTK / 25. 1. 2018 16:49

Papež varoval před Papež František dnes varoval před pokušením takzvaných "fake news", tedy falešných zpráv a dezinformací. Zmínil v této souvislosti biblický příběh o hadovi, který lživými argumenty zlákal Evu v ráji, aby ochutnala zakázané ovoce. Vyzval k potírání "hadí taktiky", kterou podle něj využívají ti, kteří se skrývají za přetvářkou, aby uštkli - a jed svůdných lží pronikl jako červ do srdce.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)