Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Jurečka: Obava ČSSD z lidoveckého ovlivňování restitucí mě šokuje

Domácí zpravodajství

Jurečka: Obava ČSSD z lidoveckého ovlivňování restitucí mě šokuje

ČTK / 19. 12. 2013 14:27

Prvního místopředsedu lidovců Mariana Jurečku šokuje obava šéfa ČSSD Bohuslava Sobotky, že by církve skrze lidoveckého ministra zemědělství mohly ovlivňovat Státní pozemkový úřad ve věci církevních restitucí. Kategoricky to popřel.

Ze světa

Papežovy generální audience letos přilákaly přes dva miliony lidí

ČTK / 19. 12. 2013 11:52

Papežovy generální audience letos přilákaly přes dva miliony lidí Generálních audiencí papeže Františka se od letošního března, kdy byl zvolen do svého úřadu, zúčastnily přes dva miliony věřících. Jde o počet čtyřikrát vyšší, než tomu bylo u jeho předchůdce Benedikta XVI. za celý rok 2012, uvedla agentura Reuters.

Domácí zpravodajství

Olomoucké arcibiskupství dnes oficiálně požádalo o navrácení zámku v Kroměříži

ČTK / 19. 12. 2013 11:47

Olomoucké arcibiskupství dnes oficiálně požádalo o navrácení zámku v Kroměříži Olomoucké arcibiskupství v rámci majetkového vyrovnání požádalo o vrácení zámku v Kroměříži, který spolu s přilehlými zahradami patří do seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Žádost dnes dopoledne předal kurýr v Praze Národnímu památkovému ústavu (NPÚ), jehož kroměřížská pobočka nyní zámek spravuje. ČTK to dnes řekl mluvčí arcibiskupství Jiří Gračka. 

Domácí zpravodajství

Pastýřský list paušalizuje a hájí hodnoty nekorektně, píší biskupům mladí katoličtí intelektuálové

Vlastní zpráva / 18. 12. 2013 22:22

Pastýřský list paušalizuje a hájí hodnoty nekorektně, píší biskupům mladí katoličtí intelektuálové Členové Societas peregrini zaslali ve středu Konferenci biskupů Slovenska otevřený dopis, v němž kriticky hodnotí pastýřský list, který se četl první neděli adventní ve slovenských farnostech. Vadí jim především celkově nepřátelské vyznění listu a paušální odsouzení „gender iniciativ“, které slovenští biskupové přirovnávají ke „kultuře smrti“.

Domácí zpravodajství

Pravda a láska zvítězila, jinak bychom tu nebyli, řekl Duka při zádušní mši za Václava Havla

Vlastní zpráva / 18. 12. 2013 21:26

Pravda a láska zvítězila, jinak bychom tu nebyli, řekl Duka při zádušní mši za Václava Havla Kardinál Dominik Duka dnes sloužil v pražském kostele svaté Anny zádušní mši za před dvěma roky zemřelého Václava Havla. "Václav Havel není mezi námi, ale jsem přesvědčen, že je v našich srdcích a přítomen v životě této země, na jejíž svobodě a suverenitě se podílel," řekl kardinál.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)